"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 19/10/2010

El PSM considera un insult el rebuig del govern espanyol a ILP de Televisi贸 sense Fronteres

Els nacionalistes titllen d鈥檃berrant la decisi贸 de l鈥檈xecutiu espanyol a l鈥檃l路legar q眉estions econ貌miques per vetar la tramitaci贸 al congr茅s de la Iniciativa Legislativa Popular que ha de permetre la lliure recepci贸 dels canals de televisi贸 de les lleng眉es cooficials 

El PSM-Entesa Nacionalista considera que el govern espanyol ha insultat a tots els ciutadans que han donat suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) amb la seva signatura al rebutjar sota un pretext tan poc fonamentat la tramitació de la mateixa. Tot i que de moment el procés continua endavant, els nacionalistes asseguren que s’ha ofès deliberadament als ciutadans i la seva llibertat d’acció legislativa, i per tant estem davant un atac a la democràcia.

 

Es tracta del primer cop que un govern espanyol intenta impedir que una ILP, amb les signatures necessàries, arribi a ser tramitada al Congrés. El PSM considera un despropòsit que l’executiu hagi al·legat qüestions econòmiques per rebutjar-la justificant que “tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris”.

 

En aquest sentit, els nacionalistes afirmen que darrera aquesta excusa s’hi pot amagar la voluntat de minoritzar la llengua catalana, així com la resta de llengües cooficials. En tot cas, el PSM-EN rebutja aquest argument perquè no se sosté per enlloc, ja que el cost econòmic de l’aplicació de la ILP és perfectament assumible per l’Estat.

 

Per això, el PSM-EN reitera el seu compromís per seguir lluitant, junt amb les plataformes socials i culturals, per aconseguir la lliure recepció dels canals de televisió en les llengües minoritàries arreu del territori del domini lingüístic de cada llengua.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: