"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 15/10/2010

Barceló: “Si el PP governés a Balears faria tan mal a la llengua catalana com ho està fent a Galícia”

El líder dels nacionalistes s’ha reunit amb Carlos Callón, representant d’A Mesa pola Normalización Lingüística de Galícia, per analitzar els continus atacs a la llengua que realitza el govern gallec del PP 

El PSM-Entesa Nacionalista ha mantingut avui migdia una trobada amb el representant d’A Mesa pola Normalización Lingüística de Galícia, Carlos Callón, on s’ha posat en evidència el risc en què es troba el galego després de l’entrada del govern del PP d’Alberto Núñez Feijó, el passat 2009. Callón ha mantingut una trobada molt fructífera amb el secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, així com amb la Directora General de Política Lingüística del Govern Margalida Tous a l’espai de cultura de Can Alcover.

 

La trobada ha servit per compartir i posar en comú les experiències i els perills, tant a Balears com a Galícia, als quals s’enfronten les llengües pròpies de cada territori davant els atacs dels partits ultraconservadors. De fet, Biel Barceló i Carlos Callón han coincidit en reconèixer com aquests concentren els seus esforços en l’àmbit de l’educació.

 

“La política lingüística del govern de Feijó és perversa, demagògica i molt cínica”. Callón ha lamentat com en poc temps el coneixement i l’acceptació del galego ha sofert un retrocés “enorme”. Tot i això, el membre d’A Mesa ha reconegut que l’esperança està dipositada en els moviments socials cada vegada més nombrosos i potents per evitar més maltractaments a la llengua galega.

 

A més, Callón ha assegurat que les paraules i l’estratègia discursiva del líder dels popilars a Balears, José Ramon Bauzá, “coincideixen exactament amb les paraules de Feijó durant la campanya electoral gallega de 2009”. En el mateix sentit, Biel Barceló ha manifestat la confiança en l’electorat nacionalista i verdaderament d’esquerres que es mobilitzarà de cara a les eleccions de l’any vinent “per evitar que el PP faci tan mal a la llengua catalana com el que està fent al galego”. Sobretot després de les alarmants declaracions de Bauzá sobre la seva intenció de derogar la Llei de Noramalització Lingüística de les Illes Balears.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: