"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 06/05/2004

El PSM es mostra contrari a la inclusi贸 del projecte d鈥檜niversitat privada al Pla Territorial de Mallorca

El PSM s鈥檕posa a la inclusi贸 del projecte d鈥檜niversitat privada en el Pla Territorial de Mallorca. Els nacionalistes posen de manifest que el projecte presentat en realitat no proposa la creaci贸 d鈥檜na universitat, sin贸 d鈥檜n centre superior integrat a la Universitat Europea CEES de la comunitat aut貌noma de Madrid. En aquest sentit, el PSM recorda que el Consell d鈥橴niversitats emet茅 un informe en contra.

Tot i que el PSM aposta per la universitat p煤blica, no est脿 en contra de l鈥檕bertura d鈥檜niversitats privades; per貌 considera que s鈥檋a d鈥檃nar molt alerta amb les condicions econ貌miques, amb la personalitat jur铆dica, amb els programes d鈥檈studis... perqu猫 sin贸 s鈥檈staria obrint les portes d鈥檃ltres tipus de delegacions amb la mateixa autoritat moral per obrir altres centres universitaris sense tenir en compte la necessitat real d鈥檈studis i d鈥檌nvestigaci贸 que tenen les Illes Balears.

El PSM dubta de les previsions econ貌miques del projecte. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que s鈥檋a de tenir molt present les garanties financeres del projecte, ja que s鈥檋a de garantir que l鈥檃lumnat que inicia estudis els ha de poder finalitzar. En cas contrari, seria una estafa.

Pel que fa a l鈥檕ferta d鈥檈studis, el PSM manifesta que la proposta presentada no representa una alternativa a les ofertes existents i en alguns casos hi ha coincid猫ncies importants.

Un altre dels temes que preocupa als nacionalistes 茅s la q眉esti贸 de la investigaci贸. En aquest sentit, el PSM recorda les universitats tenen una doble funci贸: donar coneixements i crear-ne de nous a trav茅s de la investigaci贸. Els nacionalistes afirmen que la proposta que es va presentar en el seu dia no feia refer猫ncia a la investigaci贸, ni en mat猫ria pressupost脿ria ni a les l铆nies d鈥檌nvestigaci贸, per tant, aquest projecte privat no compliria la meitat de les funcions que li per toquen.

Per altra banda el PSM no voldria que aquest projecte serv铆s d鈥檈xcusa per especular urban铆sticament a un terme com el de Llucmajor suficientment carregat.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: