"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/09/2010

La unitat dels partits i de la societat civil fan recular el Ministeri de Foment en la seva intenció de retallar els descomptes aeris per a residents

Biel Barceló afirma que “ara calen fets”, i que aquests s’han de reflectir en els Pressuposts Generals de l’Estat: “no ens podem fiar del ministre Blanco”Després que el Parlament aprovàs dimarts per unanimitat dues proposicions no de llei (una d’elles del BLOC-PSM-Verds) per rebutjar les intencions del Ministeri de Foment de retallar els descomptes aeris per als residents de les Illes Balears (que actualment suposen una bonificació del 50% de les tarifes), el departament dirigit pel socialista José Blanco ha rectificat. El Ministeri s’ha compromès a mantenir aquests descomptes, alhora que assegura que intentarà negociar amb les companyies aèries una rebaixa dels preus de les tarifes més altes.

 

Des del PSM-EN han rebut amb satisfacció, però amb prudència, aquesta rectificació del Ministeri. El secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, s’ha felicitat perquè “si Foment ha rectificat ha estat gràcies a la unitat del Govern, dels partits polítics representats en el Parlament, i de la societat civil de les Illes Balears. Junts hem aconseguit aquesta rectificació: la pressió ha servit”.

 

Tot i això, Barceló ha exigit una concreció d’aquests compromisos: “és important que Foment digui que manté els descomptes en el 50%, i que revisaran les tarifes altes. Però volem veure fets, i els fets s'han de plasmar en els pressuposts espanyols. No ens podem fiar del ministre Blanco”.

 

A més, el líder nacionalista ha recordat que “encara no s'ha aclarit què passa amb els residents extracomunitaris, que també s'haurien de beneficiar dels descomptes, tal i com han demanat pronunciaments en aquest sentit tant del Parlament com del Senat. I també falta solucionar la declaració de servei públic entre les Illes i la península".

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: