"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/09/2010

PSM-Iniciativa-Verds dóna suport a la vaga general de dia 29 contra les mesures antisocials del Govern Zapatero

Els portaveus de la coalició afirmen que la reforma laboral impulsada pel Govern espanyol "fomenta l'acomiadament, en compte de fomentar l'ocupació" i no té en compte les característiques del mercat laboral de les Illes BalearsLa coalició PSM-Iniciativa-Verds ha expressat avui el suport a la vaga general convocada pels sindicats per al proper dimecres dia 29 de setembre, en protesta per la reforma laboral i per les retallades antisocials impulsades pel Govern espanyol presidit per Rodríguez Zapatero.

 

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, el coordinador d'Iniciativa d'Esquerres, David Abril, i Magdalena Palou, membre de la Permanent d'Els Verds de Mallorca, han comparegut avui en roda de premsa per criticar especialment la reforma laboral del Govern del PSOE. Barceló ha explicat que es tracta d'una norma que "va contra els drets dels treballadors" i que "empitjorarà les condicions laborals" dels assalariats. El dirigent nacionalista ha afirmat que la reforma "fomenta l'acomiadament, en compte de fomentar l'ocupació, que és el que esperaríem d'un govern progressista". També ha recordat que no satisfà ni als sindicats ni a la patronal.

 

Al seu torn, David Abril ha remarcat que "aquesta reforma no és cap solució ni a la crisi ni a l'atur", i ha apuntat que no té en compte les especificitats del mercat laboral de les Illes Balears, altament depenent del sector serveis (fonamentalment pel pes del sector turístic): "la reforma no diu ni una paraula sobre els fixos discontinus".

 

Per part seva, Magdalena Palou ha afirmat que el suport a la vaga general també significa el suport a un canvi de model econòmic que permeti superar no només la crisi econòmica i social actual, sinó també la crisi mediambiental provocada per la "devastació" dels recursos naturals.

 

Biel Barceló ha afirmat que a la reforma laboral s'afegeixen les retallades antisocials decretades pel Govern Zapatero que "han carregat sobre pensionistes i treballadors l'esforç per reduir el dèficit públic". Per tot plegat, Barceló sentencia que "hi ha motius més que suficients per convocar la vaga general".


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: