"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 06/05/2004

El PSM demana a Maria Antònia Munar si comparteix les crítiques de la Universitat a la política lingüística del PP

El grup de consellers del PSM en el Consell de Mallorca han formulat una pregunta a la Presidenta de la institució, Maria Antònia Munar, demanant-li el parer sobre les afirmacions dels representants de la Universitat de les Illes Balears en el III Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana en el sentit que la política lingüística durant l’actual legislatura, amb un govern del PP amb el suport d’UM, resulta regressiva envers el català, que “lluny d’afavorir l’ús del català, s’ha fet tot el contrari”.

El PSM comparteix plenament la denuncia i la preocupació que s’ha expressat en aquestes jornades i demana una reacció contudent. Tanmateix, els nacionalistes recorden que Maria Antònia Munar ha negat en diverses ocasions aquesta situació, ha qualificat d’alarmistes els qui la denuncien i fins i tot ha arribat a afirmar que són aquestes crítiques les que posen en perill la llengua.

El PSM acusa UM de complicitat amb les mesures impulsades pel PP, des del moment que donen suport incondicional al govern i lamenten que no hi hagi una sola paraula sobre identitat i autogovern en l’acord de govern subscrit entre PP i UM. En aquest sentit, els nacionalistes posen com a exemple del nivell d’aquesta complicitat la negativa de PP i UM en el darrer Ple del Consell de Mallorca de posar a discussió dues mocions del PSM sobre política lingüística, una sobre els nivells de català i l’altra sobre l’oficialitat de la llengua catalana a Europa.

Segons el PSM, UM tenia dues bones oportunitats de desmarcar-se del PP i que el Consell de Mallorca fes de contrapès polític al Govern de Jaume Matas, però va preferir fer costat als seus socis. Per als nacionalistes, no és casualitat que poc després el candidat del PP a les eleccions europees se desmarqui d’un acord que el Parlament de les Illes Balears va aprovar per unanimitat demanant que el català sigui llengua oficial a les institucions europees o que, per primera vegada, l’executiu balear no col·labori amb un esdeveniment com l’Acampallengua que aconsegueix aplegar milers i milers de joves en favor de l’ús social de la llengua pròpia de les Illes Balears.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: