"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/09/2010

Toni Verger: “la reforma de la Platja de Palma s’ha de fer a escala humana”

El PSM-EN de Palma presentarà al·legacions al projecte per garantir la creació de mecanismes de participació a llarg termini i de qualitat, a més d’apostar per una reforma que compagini la millora de la vida dels residents i la singularitat de la zona turística
  
La Federació del PSM-EN de Palma aposta perquè la reforma de la Platja de Palma tingui un enfocament humà que permeti dur a terme un projecte adequat a les necessitats de la zona i els seus veïnats. Això és, evitar que la zona es transformi en un gran complex turístic aïllat de la Ciutat, sinó que faci compatibles la tradicional vida de barri amb una reordenació d’establiments turístics.

 

En aquest sentit, els nacionalistes consideren que l’actual ampliació del període d’al·legacions i d’exposició pública s’ha d’aprofitar per minimitzar els aspectes del projecte que pretenen realitzar grans transformacions urbanístiques, com l’enderrocament de les cases de Can Pastilla o la creació de grans superfícies. El secretari general del PSM-EN de Palma assegura que “aquest no és el moment de l’urbanisme grandiloqüent sinó d’una transformació a escala humana”.

 

Canvis que tinguin a veure amb les necessitats dels veïnats que des de fa anys han creat i mantingut el teixit humà i de barriada. És a dir, l’ampliació d’equipaments de proximitat, la millora de serveis de neteja, l’augment de zones verdes, el foment del petit comerç, o la protecció dels valors patrimonials. 

 

En qualsevol, cas el PSM-EN mai s’ha mostrat en contra d’aquest projecte de la reforma de la Platja de Palma, perquè és conscient de la urgència d’una transformació. Però aquesta s’ha de fer amb coherència i mesura per no destruir els valors que distingeixen la zona. “S’ha de reprendre la connexió històrica entre Palma i la seva platja, per mantenir l’estructura de barriada i controlar la saturació turística”. Els nacionalistes valoren la importància de la zona per a la ciutat, i la gran oportunitat d’inversió que suposa aquest projecte, i que per tant requereix una altra responsabilitat per planificar-la.

 

La participació és factor important en aquest procés que ara engega però que s’allargarà durant anys fins a la seva culminació. Per això, el PSM-EN ja està preparant les al·legacions que contemplaran tots els aspectes mencionats, però sobretot la necessitat de crear mecanismes de participació a llarg termini i de qualitat.
 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: