"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/09/2010

Pere Sampol viatja amb Joan Carrero per reclamar a l’ONU la revocació del càrrec del “dictador sanguinari” i president de Ruanda, Paul Kagame

El senador del PSM-EN i el president de la Fundació s’Olivar, Joan Carrero, lideren l’expedició a Nova York que assistirà a la Cimera de Revisió dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, per exigir-ne la dimissió del copresideix Paul KagameEl senador del PSM-Entesa Nacionalista Pere Sampol ha comparegut avui en roda de premsa a Madrid amb el president de la Fundació s’Olivar, Joan Carrero, tots dos viatjaran aquesta mateixa setmana a Nova York per assistir a la propera cimera de l’ONU. Una cita que ha de revisar els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), fixats l’any 2000, i basats en el compromís internacional de lluitar contra la pobresa al món, i a la qual hi acudirà el president de Ruanda, Paul Kagame, qui ha estat nomenat per l’ONU copresident d’aquesta cimera.

 

Sampol i Carrero acudeixen a la seu de l’ONU en representació de més d’una cinquantena d’ONGs que s’han unit sota la Plataforma Prou Impunitat a Ruanda, per exigir al secretari general de les Nacions Unides Ban Ki-moon que destitueixi al president de Ruanda Paul Kagame com a copresident de la cimera ODM. Sampol ha assegurat que “és un escàndol que mantinguin un dictador sanguinari, i un dels principals responsables de la gran pobresa i la fam al continent Africà, com a líder d’un projecte que pretén eradicar les desigualtats al món i la pobresa extrema”.

 

Sampol confia aconseguir amb aquest viatge el ressò mediàtic que de moment estan aturant els grans grups editorials internacionals. “És lamentable la complicitat existent entre els Estats Units i l’ONU”. Per la seva part, el president de la Fundació s’Olivar, Joan Carrero ha recordat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va anul·lar el juliol passat una reunió prevista amb Kagame després de la campanya als mitjans de comunicació que va dur a terme la plataforma.

 

“Ara, però, tant el president Zapatero com la resta de líders internacionals, inclòs el secretari general de l’ONU, estan negant l’innegable”. La plataforma Prou Impunitat a Ruanda ha presentat avui durant la compareixença pública informes que reafirmen les acusacions de genocidi existent contra el president de Ruanda, i que estan en coneixement dels mandataris internacionals, entre ells l’anterior secretari general de l’ONU, Kofi Annan.

 

De fet, ja es va filtrar el passat mes d’agost a través del diari francès ‘Le Monde’ un informe de l’Alta Comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, Navi Pillaym, on s’evidencia que el president ruandès ha comès crims contra la Humanitat, crims de guerra i genocidi entre els anys 1996 i l’actualitat.

 

L’agenda d’aquest viatge preveu que el proper dilluns dia 20, quan s’inicia la cimera dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, Pere Sampol i Joan Carrero, en nom de la plataforma duguin a terme actes, demostracions i una roda de premsa per exigir al president de l’ONU que rectifiqui i retiri del càrrec a Paul Kagame.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: