"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/09/2010

El PSM-EN qualifica d’extorsió que els ajuntaments hagin de cedir terrenys a l'Estat

Arran de la polèmica sobre els nous jutjats de Manacor el diputat nacionalista Antoni Alorda critica la “paupèrrima” despesa de l’Estat en les seves competències, com ara en l’Administració de JustíciaArran de la polèmica sobre la cessió d'uns terrenys municipals per construir els nous jutjats de Manacor, el PSM-Entesa Nacionalista s'ha pronunciat en contra que els ajuntaments hagin de cedir terrenys a l'Estat per solucionar les mancances de l'Administració de Justícia i, en general, de les competències estatals.

 

El diputat nacionalista Antoni Alorda ha criticat el Govern de Rodríguez Zapatero: "l'Administració de Justícia té mancances vergonyoses, i és competència del Govern de l'Estat. El ministeri de Justícia ha de dur a terme els seus projectes i ha de resoldre els seus problemes amb els seus propis recursos, sense haver d'escanyar més als ajuntaments". Alorda ha recordat que "les Illes Balears estam finançant amb escreix les arques estatals, i tant l'Administració autonòmica com els ajuntaments estan infrafinançats. És inadmissible que, a més, l'Estat pretengui apropiar-se de recursos municipals per exercir les competències que li corresponen". A més, el diputat adverteix que totes les aportacions que no faci l’Estat rebaixen el càlcul del cost de la competència i poden ser contraproduents en la negociació de les transferències. De totes maneres, el PSM-EN evita criticar els batles que, com Pastor, acaben negociant les cessions, n’entenen els motius, però critiquen l’extorsió a què són sotmesos des de fa anys pels governs de l’Estat, “tant els del PSOE com abans els del PP”. 

 

El diputat del PSM-EN considera que el PSIB-PSOE s'hauria d'implicar en el cas dels jutjats de Manacor perquè el Govern de l'Estat assumeixi la seva responsabilitat i resolgui els dèficits de l'Administració de Justícia a la capital de la comarca del Llevant sense recórrer a recursos municipals. Alorda es fa ressò del lema de la recent campanya del PSOE per apuntar que “ja que el PSIB braveja d’estar tan unit, estaria bé que la delegació de Govern de l’Estat i els diputats del PSIB a les Corts Generals estiguessin en sintonia amb les reivindicacions del Govern de les Illes Balears que el PSIB recolza”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: