"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/08/2010

El PSM de Palma, Iniciativa d’Esquerres i Els Verds de Mallorca consideren desmesurada l'ampliació del pàrquing de l’aeroport de Son San Joan

Les tres formacions rebutgen el projecte d’AENA perquè no respon a les necessitats de la instal·lació ni a la falta de places d’aparcament, mentre la verdadera necessitat de l’aeroport de l’illa passa per iniciar el model de cogestió aeroportuària 

El PSM-Entesa Nacionalista de Palma, Iniciativa d’Esquerres i Els Verds de Mallorca s’oposen al projecte que AENA ha fet públic aquesta setmana i que preveu la creació de prop de 7.000 places noves d’aparcament a l’aeroport de Son Sant Joan. Les tres formacions estan d’acord en titllar d’innecessària i desproporcionada aquesta proposta de reforma de la zona d’aparcament, tal i com ja han manifestat els usuaris.

 

Consideren que l’empresa pública d’Aeropuertos Españoles i Navegación Aérea hauria de destinar els doblers públics amb major racionalitat i en qüestions que estiguin més justificades que aquesta. És més, les tres formacions rebutgen aquest projecte perquè preveu eliminar la zona verda que hi ha entre l’edifici d’estacionaments i la terminal i reduir la plaça existent, un fet que posa en evidència la falta de criteris arquitectònics i paisatgístics de la reforma, i tot en perjudici també de la imatge que s’oferiria als milions de turistes que rep l’illa.

 

De fet, resulta incomprensible que AENA posi la seva atenció ara en aquesta qüestió mentre ignora altres carències de les instal·lacions de l’aeroport com és la necessitat d’ampliar la zona d’espera ràpida, on sí es creen saturacions de forma més habitual, o condicionar un aparcament cobert per als treballadors de l’aeroport, o millorar l’estat de l’actual instal·lació. O, principalment, centrar-se en acomplir el projecte de l’arquitecte de l’aeroport, Pere Nicolau, que preveia una zona verda més extensa que l’actual.

 

El PSM-EN, Iniciativa i Els Verds consideren injustificat i sobredimensionat aquest projecte que tan sols valora la major afluència de passatgers i trànsit de vehicles en una època de l’any, a l’estiu, però que en qualsevol cas podria considerar urgent o d’un alt nivell de congestió.

 

Els tres partits lamenten que el Ministeri de Medi Ambient hagi rebutjat les peticions de la Comissió balear de Medi Ambient sobre l’alçada dels edificis i la reducció de l’impacte paisatgístic. Un fet que demostra la falta de coherència amb el projecte original de l’aeroport i la manca de criteris racionals que dictin l’actuació d’AENA.

 

Tot això, mentre la verdadera necessitat de l’aeroport de Son Sant Joan és iniciar el procediment per arribar al model de cogestió aeroportuària de Balears, per prioritzar els objectius i les necessitats del servei públic i, al mateix temps, permetre aconseguir una estratègia aeroportuària pròpia i basada en les característiques del nostre territori.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: