"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/08/2010

El PSM-EN insta a Cort a que peatonalitzi el futur eix cívic del carrer Fàbrica

Toni Verger continua defensant limitació de circulació de cotxos en els eixos cívics, també a Blanquerna 

El secretari general del PSM-EN de Palma ha afirmat aquesta setmana al Diario de Mallorca que el futur eix cívic del carrer Fàbrica, encara en obres, ha de ser peatonal, tot i que l’ajuntament encara no s’ha pronunciat sobre si deixaran passar vehicles, tal i com succeeix encara al carrer Blanquerna.

A continuació podeu llegir la traducció de la notícia que va publicar el passat dia 24 d’agost Diario de Mallorca:


L’equip de govern vol consensuar amb els veïns i comerciants aquesta decisió, però el líder nacionalista de Palma creu que “per la seva pròpia naturalesa ha de ser peatonal”. “Si continuen passant cotxos, es queda a mitges, perquè l’objectiu d’una via d’aquestes caractrístiques és que la gent pugui gaudir del carrer, que els nins puguin jugar-hi i les persones majors passejar amb tranquil·litat”.


“Una altra cosa són els usos que Cort autoritzi en aquesta zona”, va afegir Verger en referència a que els veïns estan preocupats pel renou nocturn que les terrasses de bars i restaurants puguin generar. “El més adequat seria que l’ajuntament consensuï amb els veïns les dimensions de les terrasses autoritzades al barri i els horaris d’apertura”, segons les seves paraules. Actualment, Santa Catalina i sa Gerreria, entre d’altres barriades amb bars, poden tenir taules i cadires a la via pública fins a la mitjanit.


L’eix cívic creat al carrer Blanquerna l’any passat és semipeatonal, però el líder del PSM opina que ha arribat el moment de plantejar-se la peatonalització total, ja que “la circulació d’alguns vehicles crea situacions de perill, perquè els nins i les famílies passegen per allí com si fos peatonal i es confien”.


“Blanquerna milloraria molt i, des del punt de vista de la mobilitat de la ciutat, que fos peatonal no implicaria cap tipus de problema”, tal i com va afrimar qui és també director general de Mobilitat del Govern. Per això, instà al consistori a que “sigui valent, perquè ha arribat el moment de donar un pas decidit”, un fet plantejat ja quan es van fer les obres.

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: