"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/08/2010

El retard en l'obertura de l'escoleta de Pollença és un engany per als pares

El PSM-EN de Pollença lamenta el retard en la posada en marxa de l'escoleta municipal, prevista per aquest setembre. L'Ajuntament ja ha tramitat les inscripcions dels infants, tot i no disposar de partida pressupuestària per finançar-ne la gestió. 

Els pares que des de fa mesos han confiat en l'Ajuntament i que han tramitat la inscripció dels seus fills a la nova escoleta municipal "La Gola" del Port de Pollença es troben ara amb la desagradable sorpresa que l'escoleta no obrirà fins al mes de gener. Les raons argumentades des de l'Equip de Govern (UM-UNPI-PSOE) són de caire econòmic, ja que pel que han explicat, no hi ha partida pressupostaria en el 2010 per fer front a la gestió i la contractació del personal.

 

Aquest és un altre dels molts efectes negatius que té l'aprovació tan retardada del pressupost municipal (encara només aprovat inicialment des del mes de juliol, amb nou mesos de retard respecte al que marca la llei), que impedeix planificar les despeses de l'any.

 

També és la conseqüència a la desigual retallada del pressupost de l'ajuntament, que ha recaigut amb més pes damunt les àrees governades pel PSOE, mentre que les àrees gestionades per UM-UNPI n'han sortit més ben parades. Aquesta retallada desigual del pressupost no s'ha fet considerant les prioritats del municipi, sinó amb criteris únicament polítics i posant de manifest la situació de feblesa del PSOE en el pacte de govern, feblesa que acaba repercutint en els ciutadans.

 

Als pares s'els ha creat una situació compromesa, ja que hauran de matricular als seus fills en altres centres privats i canviar-los al mes de gener si els volen dur a l'escoleta municipal. Des del PSM demanem que, al manco, se'ls eximeixi de pagar la matrícula, ja que en un mateix curs n'hauran hagut de pagar dues.

 

Des del PSM anunciam que presentarem al·legacions al pressupost municipal, actualment en exposició publica, per tal de dotar de pressupost a la partida destinada a l'escoleta i permetre així la seva posada en funcionament. Les quantitats econòmiques podrien sortir de l'exagerada partida destinada a pagar les dedicacions exclusives dels membres de l'equip de govern, pagues que, pel que es veu, no estan en absolut justificades i que es podrien destinar a finançar l'escoleta.

 

Aquesta mala gestió i mal finançament del manteniment dels vials públics, del edificis i dels serveis municipals posa de manifest la inoportunitat que suposaria actualment generar noves despeses com serien la urbanització de l'Ullal o la construcció d'un auditori a Pollença.

 

El batle ha dit (Ultima Hora 19-08-2010) que per set infants no valia la pena obrir l'escoleta. Es normal que no hi hagi més incrits en una escoleta que encara no s'ha pogut veure acabada, que té els preus molts similars a les que ja funcionen (i per damunt les públiques del pobles del voltant) i dificilment ningú s'hi apuntarà al gener veient com s'està gestionant.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: