"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/08/2010

El BLOC critica la intenció persistent i interessada d’UM de destruir el territori

La coalició lamenta que Josep Melià insisteixi en el model territorial del canvi de cromos urbanístics, que ara ha reiterat amb la presentació d’esmenes al Pla Territorial de Mallorca 

La coalició del BLOC per Mallorca lamenta que Unió Mallorquina continuï insistint en les polítiques interessades i partidistes que tan sols aconsegueixen destruir el territori. El president d’UM, Josep Melià, ha presentat avui esmenes a la modificació del Pla Territorial de Mallorca que va aprovar el ple del Consell del passat 6 de juny, on totes les formacions –excepte UM- van aprovar la eliminació d’aquelles Àrees de Reconversió Territorial que suposaven un creixement urbanístic i un consum de territori desmesurat. Tots els partits –excepte UM- en aquell moment van estar d’acord en reconèixer el gran acord històric que suposà aquesta votació, i principalment el BLOC pel que fa a la eliminació d’una figura com les ARTs que permetien fins llavors, autèntics ‘pilotassos’ urbanístics.

 

La portaveu de la coalició al Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, reitera avui que “la protecció del territori mai pot ser una moneda de canvi econòmica”. L’aposta del BLOC, secundada per la majoria de grups polítics a la institució insular, per un model territorial i urbanístic transparent i sostenible, no pot dependre dels interessos d’uns pocs polítics i empresaris.

 

Mascaró recorda que la eliminació de les ARTs suposava acabar amb el creixement urbanístic que suposés l’ocupació de nous terrenys rústics. “Sorprèn que el president d’UM vulgui posar com a excusa per recuperar ART eliminades el projecte de reconversió de la Platja de Palma, ja aquest darrer consisteix en la millora d’una zona turística madura, emblemàtica a nivell internacional, i una aposta real de les administracions i partits polítics, però també del sector privat, per intentar enfortir la principal indústria de Mallorca: el turisme. A més, Mascaró ressalta que “és una mala estratègia” intentar posar en contra de la Platja de Palma altres zones hoteleres”.

 

D’altra banda, la portaveu del BLOC al Consell de Mallorca ha lamentat que “dia a dia, acció rere acció, UM dinamita totes les esperances en la nova direcció del partit, perquè segueix apostant per destruir el territori sense miraments”.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: