"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/08/2010

Pere Sampol proposa invertir les “subvencions” a l’acomiadament en impulsar la contractació

El senador nacionalista presenta aquesta setmana un paquet d’esmenes al decret llei contra les facilitats que dóna als empresaris per acomiadar els treballadors 

El PSM-EN treballa per evitar que la reforma laboral del govern espanyol suposi més atur, més precarietat laboral i més inestabilitat social, precisament tot el contrari dels objectius anunciats per l’executiu espanyol. Per això, el senador Pere Sampol presenta aquesta setmana al Senat un paquet d’esmenes al decret llei de mesures urgents de la reforma del mercat laboral, ara que la tramitació s’ha iniciat a la cambra alta.

 

Aquestes van dirigides principalment a eliminar la incertesa introduïda pel govern espanyol pel que a fa a l’acomiadament objectiu per motius econòmics, deixant en mans dels jutges la interpretació de la norma. A més, Sampol aposta per suprimir totalment l’apartat del decret que fa referència a la subvenció dels acomiadaments per impedir que es facilitin a través del Fons de Garantia Salarial (FOGASA), que preveu pagar 8 dies per any treballat a les empreses per cada acomiadament. En aquest sentit, el senador nacionalista proposa que tots els recursos disponibles que s’agafaran de FOGASA per facilitar els acomiadaments, siguin destinats a incentivar la contractació. A través, per exemple, de bonificacions a empreses que contractin nous treballadors.

 

Biel Barceló reconeix que estem davant una reforma “cuinada per un partit socialista que aplica polítiques capitalistes i neoliberals”. Per això, insisteix en la necessitat que el PSM-EN a través del senador nacionalista lluiti ara al Senat per reconduir aquesta reforma i que realment tingui un caràcter progressista. “Confiem que la pressió social i política pugui revertir aquesta situació i forci a l’executiu espanyol a replantejar la necessitat d’aquesta reforma, que en cap cas compleix amb els objectius marcats”. 

 

D’altra banda, per als nacionalistes és preocupant la intenció del govern, a través d’aquesta reforma laboral, de privatitzar les oficines de col·locació. En aquest sentit, les esmenes proposen preservar el caràcter públic de la intermediació laboral, i per tant suprimir l’article 14 del decret llei que contempla l’obertura de la col·laboració pública i privada i el reforç de les agències privades de col·locació.

 

Els nacionalistes reiteren que aquesta reforma del mercat laboral és un error, perquè s’ha aprovat sense el consens social i polític necessari, però sobretot perquè ni millora la precarietat laboral ni servirà per lluitar contra l’atur. “Aquestes són mesures de dretes per combatre contra una crisi provocada per les polítiques de dretes”, sentencia Sampol.


Documents

Esmenes a la reforma laboral (51 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: