"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/08/2010

El senador del BLOC considera una burla per part de l'ONU donar un càrrec al president de Ruanda

Pere Sampol presenta una moció contra la decisió de les Nacions Unides de nomenar el president de Ruanda, acusat per delictes de genocidi i assassinat, en un càrrec oficial internacional 

El senador pel BLOC i PSM-Verds, Pere Sampol, registra aquesta setmana una moció al Senat per instar al govern espanyol a reaccionar davant l’acció de burla que ha dut a terme l'ONU nomenat el president de Ruanda, Paul Kagame, com a copresident dels Objectius de desenvolupament del Mil·lenni.

 

Sampol considera un burla per part del secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, i de tota la institució internacional aquest nomenament quan Paul Kagame està acusat per diferents tribunals de justícia, entre d’altres càrrecs, d’haver participat en l’atemptat que va costar la vida dels presidents de Ruanda i Burundi a la dècada dels 90. El Tribunal de Grande Instance de França el considera el responsable d’aquest atemptat i diversos jutges francesos han instat al secretari general de les Nacions Unides a actuar davant aquestes greus acusacions i dur Kagame davant el Tribunal Penal Internacional.

 

A més, l’Audiència Nacional espanyola també l’ha imputat per delictes de genocidi, lesió a la humanitat, delictes contra les persones, integració en organització terrorista, actes terroristes i l’assassinat de ciutadans espanyols. Tots càrrecs pels quals ja està imputat, però el més greu és que en els darrers mesos i coincidint amb la convocatòria d’eleccions presidencials, el president de Ruanda ha seguit torturant, empresonant i assassinat líders polítics opositors i directors de mitjans de comunicació.

 

Per tot això, Sampol considera necessari i urgent que el govern espanyol emprengui totes les actuacions diplomàtiques per exigir a l’ONU que revoqui el nomenament del responsable de genocidis com a líder de la lluita contra la pobresa i altres Objectius del Mil·lenni i evitar una major burla i obstrucció a la Justícia.


Documents

Moció al Senat sobre Paul Kagame (20 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: