"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/08/2010

Pere Sampol: “La democràcia no ha arribat als estaments esportius”

El senador nacionalista lamenta que l’acció venjativa del president de la RFEF sigui la responsable de l’exclusió del R.C.D. Mallorca de la Europa League, i insta a la UEFA a rectificar i al govern espanyol a actuar 

El senador pel BLOC i PSM-Verds, Pere Sampol, ha presentat a la mesa del Senat interpel·lacions al govern espanyol perquè expliqui, d’una banda, si pensen realitzar alguna acció davant les institucions europees perquè obliguin a la UEFA a acatar les lleis dels estats membres. D’altra banda, Sampol vol posar en evidència, a través de dues preguntes més, quins són els clubs de primera divisió espanyola de fútbol que tenen deutes ajornats amb Hisenda Pública i la Seguretat Social.

 

D’aquesta manera, el BLOC dóna suport al club mallorquí. Biel Barceló, portaveu de la colació al Parlament i secretari general del PSM-EN, reconeix que “és la nostra obligació defensar els drets de l’esport balears, sobretot quan es tracta de situacions injustes que van més enllà de les regles del joc”.

 

Pere Sampol lamenta l’exclusió del Mallorca de la lliga europea perquè “no és una decisió de Platini, sinó que es tracta d’una decisió motivada per la venjança de Àngel M. Villar contra el Mallorca i el intent d’arravatar-li el lloc a la RFEF de Mateu Alemany”. “Això demostra que la democràcia no ha arribat als estaments esportius i que la Federació espanyola de fútbol està governada per un cacic”.

 

Davant aquesta situació Sampol ha registrat quatre preguntes a l’executiu espanyol, que han de rebre resposta en un termini de 20 dies. Tot i que si en aquest període, o durant el mes d’agost la situació no es corregeix o es produeix una reacció per part de la UEFA, Sampol assegura que demanarà la compareixença del Secretari d’Estat de l’Esport al Senat per demanar explicacions. I en qualsevol cas, el senador es compromet a presentar mocions per reclamar la justícia en aquest assumpte.

 

Sampol insta al govern espanyol a concretar quins són els clubs de primera divisió que tenen deutes per posar en evidència que el Mallorca no és l’únic ni el més afectat per una situació econòmica adversa. A més, ha recordat el reglament que la UEFA va aprovar el passat mes de juny, anomenat Fair Play, en el qual consta que si un club és insolvent i està sota la tutela de l’administració judicial, però el procediment està encaminat a sanejar l’estat financer del mateix i poder garantir-ne la continuïtat, la UEFA no podrà revocar la llicència per participar en la competició europea. Sampol es mostra sorprés, fins i tot, davant el que això suposa, que “la UEFA està incomplint els seus propis i nous reglaments”.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: