"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 04/08/2010

Barceló: “Les dades de l’atur són enganyoses”

El secretari general del PSM-EN i portaveu del BLOC reconeix que la tendència a reduir el nombre d’aturats és bona, però insisteix en la necessitat d’un canvi de model econòmic i productiu 

El PSM-EN ha rebut amb escepticisme les xifres de l’atur del mes de juliol que comptabilitza a Balears 72.115 aturats ja que, tot i que la tendència dels darrers mesos de reduir l’atur es referma, les dades respecte l’any passat mostren que ha crescut un 12 %. Una cara i una creu que s’han d’analitzar amb cura.

 

Per això, Biel Barceló es mostra preocupat perquè aquesta tendència reduccionista es veurà truncada amb tota probabilitat un cop finalitzin els mesos d’estiu. De fet, el mes de juliol és el que, històricament, registra els majors índex d’activitat econòmica, gràcies al turisme. Però ja veiem que, en plena temporada alta, Balears, i especialment l’illa de Mallorca, és la comunitat on més ha crescut l’atur en relació al nombre de persones sense feina en el mateix mes de 2009.

 

“És necessari i urgent un canvi de model econòmic i productiu que enforteixi Balears i ens faci menys dependents de les fluctuacions dels mercats internacionals”. El líder dels nacionalistes considera positiva la tendència perquè s’ha produït un augment  del 2,27 % de persones que s’han afiliat a la Seguretat Social aquest mes respecte el juny. Però, Barceló recorda que al temporada turística genera més llocs de feina que després desapareixen, i per tant s’ha d’estar preparat per rebre més males notícies.

 

De fet, tot i estar enmig de l’època forta de la temporada turística, el sector serveis és el que registra el major impacte en l’augment de l’atur respecte l’any passat, un 16,2 %, el que suposa 46.120 persones més.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: