"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/07/2010

El PSM-EN celebra el triomf de la mobilització ciutadana que ha suposat la prohibició de les curses de bous a Catalunya

El PSM-EN reconeix per la valentia del Parlament català que avui ha aprovat la prohibició d’uns “espectacles cruels que converteixen la mort d’un animal en una festa” i es comprometen a seguir fent feina per aconseguir una major protecció dels animals 

 

El PSM-Entesa Nacionalista, Els Verds de Mallorca i Iniciativa d’Esquerres valoren molt positivament la decisió que ha pres avui el Parlament català en donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular que prohibeix a partir del 2012 la celebració de curses de bous. Tot i que ha estat una votació ajustada, les tres formacions consideren que s’ha constatat un avenç de la societat al prioritzar els drets dels animals per sobre d’una tradició cultural “salvatge i cruel”.

 

En aquest sentit, confien que el debat social i polític a les Balears sigui prou madur per assumir aquesta qüestió i traslladar-la a les institucions pertinent per abolir també les celebracions festives en les quals el patiment i el sacrifici dels animals es converteix en un espectacle. I senyalar el triomf de la mobilització ciutadana que ha suposat l’aprovació d’un text basat en una iniciativa popular per part de la cambra legislativa catalana.

 

Els tres partits són partidaris de seguir avançant en la protecció dels animals, i per tant aposten per una reforma de la llei actual de les Balears, (1/1992, de 8 d’abril) sobre la protecció dels animals que viuen a l’entorn humà. Per equiparar-la a la catalana, modificant-la o proposant-ne una de nova, i recollir els principis bàsics de respecte, defensa i protecció dels animals que figuren en les legislacions dels països socialment avançats. I deslligar la prohibició d’uns actes “sanguinaris” de la defensa dels símbols d’identitat nacionalistes.

 

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: