"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/07/2010

Cultura concedeix ajudes de 12.000 euros a tres projectes audiovisuals

La Regidoria de Cultura, liderada per Nanda Ramon, ha atorgat aquestes ajudes a projectes audiovisuals que fomenten la recuperació de la memòria i el patrimoni de CiutatAquesta setmana la regidora de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma, Nanda Ramon, ha concedit tres ajudes per fomentar la creació d’audiovisuals amb l’objectiu d’impulsar aquest sector industrial i oferir a la ciutat productes que tenguin com a objectiu recuperar la memòria oral i el patrimoni de Ciutat.

 Els guanyadors d’aquesta primera edició han estat el projectes següents:

 

- A Cinètica Produccions pel projecte audiovisual titulat “El regne de Momeràlia”.

Aquest audiovisual conta la vida de la família Morell al Palau Solleric, una època de la ciutat de Palma irrecuperable. Recupera una entrevista inèdita a Conxita Morell que Luís Ortas li féu l’any 2005, néta del pintor Faust Morell, qui va néixer i viure fins que va ser major d’edat a la casa familiar Can Morell, anomenat actualment Palau Solleric.  El Regne de Momeràlia és una excusa perfecta per contar com era la ciutat de Palma, l’ambient artístic, social i intel·lectual de principis del segle XX.

 

- A La Perifèrica Produccions, pel projecte audiovisual titulat “Mar i Terra”.

El documental vol ésser el retrat d’un barri contat a través de la història de l’edifici. El Casino Mar i Terra va assumir diferents funcions al llarg de la seva història, reflectint moltes vegades la realitat social que vivia en aquell moment la barriada. El discurs es construeix a partir d’entrevistes i testimonis d’experts, veïnats i antics usuaris de l’edifici.

 

- A Tres-D Videographics, pel projecte audiovisual titulat “Va  per barris”. 

Aquesta docusèrie té com a objectiu difondre el patrimoni històric i cultural de la ciutat de Palma. A través de la veu dels veïns intenta conèixer l’evolució dels barris fins a l’actualitat. També mostra com s’ha transformat la societat i la cultura de les illes Balears, creant noves tradicions urbanes però també posa l’accent als barris que conserven el carisma i els costums adaptant-se a la modernització.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: