"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/07/2010

Es reafirma la protecci贸 de la zona humida de ses Fontanelles de Palma

El PSM-EN celebra la declaraci贸 de s貌l r煤stic d'aquesta zona dins el Pla de Reconversi贸 de la Platja de Palma, aprovat avui, a la vegada que recorda que no 茅s m茅s que la confirmaci贸 d'una protecci贸 impulsada per la Conselleria de Medi Ambient l'any 2007 i defensada amb fermesa pels nacionalistes i les associacions ecologistes de Mallorca 

El PSM-Entesa Nacionalista celebra avui la reafirmació i consolidació de la protecció de la zona humida de Ses Fontanelles de Palma, ja que avui s’ha aprovat el Pla de Reconversió integral de la Platja de Palma, després que el Parlament li donés suport unànime aquesta mateixa setmana. Un projecte que qualifica la zona humida de ses Fontanelles com a sòl rústic protegit, tal i com ja va delimitar el Govern l’any 2007.

 

Cal recordar que aquesta protecció és produeix després de les continuades reclamacions per part del PSM-EN, de diversos col·lectius socials i ecologistes i les accions de blindatge que ha dut a terme la Conselleria de Medi Ambient liderada per Biel Vicens durant aquesta legislatura. Aquest departament va bloquejar la llicència d’obres que va concedir el PP de Catalina Cirer per urbanitzar ses Fontanelles el 2007, amb un decret llei. Posteriorment, la norma es va convertir en la llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears, el que va suposar la suspensió definitiva de l’activitat urbanística a la zona.

 

Ara, amb el catàleg de zones humides que contempla el Pla Hidrològic de les Balears, i que inclou ses Fontanelles, aquesta protecció serà definitiva. Tot i que aquest projecte encara està pendent de l’aprovació final, això suposa una passa endavant molt important per blindar completament la protecció de la zona humida de Palma contra qualsevol tipus d’acció futura que pretengui destruir el territori.

 

El PSM-EN es felicita per aquesta nova protecció per ses Fontanelles després d’anys de defensa de la zona del municipi de Palma que ara rep un altre reconeixement com a espai d’alt valor ambiental. I que finalment quedarà protegit amb l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de les Balears, que la conselleria de Medi Ambient està tramitant.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: