"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/07/2010

El PSM-EN s'oposa al creixement urbanístic del litoral a la zona humida de l'Ullal a Pollença

Els nacionalistes consideren que la proposta de l'equip de govern per urbanitzar la zona humida de l'Ullal va contra el pacte del Consell de Mallorca que va eliminar les ARTs i "està destinada al fracàs" 

El PSM-Entesa Nacionalista ha anunciat que s'oposarà a nous pactes PSOE-UM que suposin canvis incompliments dels acords del pacte de govern del Consell i que impliquin nous creixements en el litoral de Mallorca. En concret, els nacionalistes han avançat que actuaran a les institucions per tal d'aturar la proposta de l'Ajuntament de Pollença, format pel PSOE i UM, que pretén impulsar una nova Àrea de Reconversió Territorial (ART) per urbanitzar la zona humida de l'Ullal a canvi que el promotor faci un passeig.

 

L'equip de govern de Pollença ha presentat aquesta setmana una al·legació al Pla Territorial de Mallorca aprofitant que el Consell n'està tramitant actualment la modificació pactada recentment entre BLOC, PSOE i PP per eliminar les ARTs que suposaven creixements urbanístics.

 

El regidor i portaveu de l’agrupació nacionalista de Pollença, Tomeu Cifre, considera sorprenent i contradictòria l’actitud del PSOE a l’Ajuntament del municipi respecte les decisions que pren el seu partit al Consell insular. Cifre, a més, rebutja aquest projecte urbanístic perquè l’objectiu de l’equip de govern municipal, diu, és afavorir els interessos econòmics d’un promotor privat, a la vegada que estan ignorant el pacte de la institució insular que elimina les ARTs. “I tot això, mentre ho intenten camuflar amb la promesa de peatonalitzar la primer línia del litoral”.

 

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, mostra el seu suport a la no urbanització de la zona humida de l’Ullal i assegura que el partit farà tot el possible perquè el Consell de Mallorca s’oposi també a la al·legació del PSOE i UM de Pollença. "Mallorca no es pot permetre que continuïn creixent urbanitzacions a vorera de mar. Les reconversions que volem són aquelles que eliminin places i espongin el territori, no aquelles que serveixin com a excusa per a urbanitzar".

 

A més, Barceló ha lamentat que “ni PSOE ni UM hagin entès l'abast del pacte polític que va permetre eliminar les ARTs del Pla Territorial". Els representants institucionals del PSM-EN traslladaran als seus socis del BLOC i del PSOE la necessitat d'aturar projectes com el de la urbanització de l'Ullal. En aquest sentit, ha afirmat que la proposta de l'equip de govern de Pollença "està destinada al fracàs".

 

L’Ullal és un urbanitzable antic del municipi de Pollença que afecta una zona humida i que fou desclassificat l'any 1999 (per les DOT i pel Consell). Amb el PTM aprovat l'any 2004 (UM-PP) l’Ullal recuperava la condició d’urbanitzable a canvi d’assumir l’edificabilitat de Cala Carbó, que esdevenia zona verda. La llei 04/08 va declarar Cala Carbó ANEI, i el pacte del passat mes de juny entre BLOC, PSOE i PP per revisar el PTM va eliminar aquesta ART.

 

Tomeu Cifre recorda que l’equip de govern de l’Ajuntament de Pollença no treballa per aportar solucions als problemes reals del municipi, com pot ser la neteja, l’acondicionament de les platges, l’obertura dels camins als excursionistes, l’accés normalitzat a les oficines de turisme, l’acompliment de la normativa d’ocupació de la via pública, o el control dels renous nocturns. I el que és més important, conservar el patrimoni i preocupar-se per controlar l’urbanisme del litoral, que ja està prou malmès.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: