"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/07/2010

El PSM-EN, Els Verds de Mallorca i Iniciativa d'Esquerres signen l'acord de coalició

Els portaveus assenyalen que la formació "es declara hereva de l'esperit fundacional del BLOC per Mallorca", i que la seva constitució "és una bona notícia per als votants d'esquerres, sobiranistes i ecologistes d'aquest país" 

El PSM-Entesa Nacionalista, Els Verds de Mallorca i Iniciativa d'Esquerres han signat avui l'acord de constitució d'una coalició que concorrerà a les properes eleccions al Parlament de les Illes Balears i al Consell de Mallorca. A l'acte de signatura de l'acord han assistit els líders de cadascuna de les formacions: Biel Barceló (secretari general del PSM-EN, Antoni Seguí (coordinador d'Els Verds) i David Abril (coordinador d'Iniciativa d'Esquerres). Els tres portaveus han estat acompanyats per dirigents dels tres partits, com ara Joana Lluïsa Mascaró, Nanda Ramon, i Joan Font (PSM-EN), Fina Santiago i Miquel Rosselló (Iniciativa d'Esquerres), i Miquel Àngel Llauger i Magdalena Palou (Els Verds), entre d'altres.

 

Biel Barceló ha explicat que "les tres forces polítiques compartim la necessitat d’oferir a la societat mallorquina una proposta política plural que doni resposta a la defensa i a la promoció dels drets socials i individuals de les persones, i al mallorquinisme i ecologisme polítics". Així mateix, ha afirmat que "aquesta coalició es declara hereva de l'esperit fundacional del BLOC per Mallorca, que no és altre que el de la cooperació entre cultures polítiques diferents, però complementàries, que comparteixen uns valors comuns, uns objectius polítics concrets i un mateix marc d'actuació".

 

Segons Barceló, "aquest acord és fruit de la col·laboració entre el nacionalisme progressista representat pel PSM-EN, l’ecologisme polític europeu representat pels Verds i l’esquerra ecosocialista i federalista representada per Iniciativa d’Esquerres. Som tres organitzacions sobiranes, que representam l'esquerra arrelada a aquest país, l'esquerra que té com a prioritat les persones i el territori d'aquest país i la consecució d'un major autogovern. Juntes conformam una oferta creïble, coherent i amb un gran potencial de creixement, que volem que esdevengui un àmbit de cooperació estable de cara al futur".

 

En aquest sentit, David Abril ha afirmat que la constitució de la coalició és "una bona notícia per als votants d'esquerres, ecologistes i sobiranistes d'aquesta terra", i ha expressat la voluntat que la nova coalició sigui "un referent de futur per 2011 i més enllà". Al seu torn, Antoni Seguí ha afirmat que l'acord constitueix "una proposta política plural", "netament ecologista" i "una alternativa sòlida al bipartidisme PP-PSOE".

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: