"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/07/2010

El BLOC considera "poc fructífera" la reunió de la ponència de la llei del sòl celebrada aquesta setmana

La coalició confia poder aprovar una llei d'ordenació del territori durant aquesta legislatura, i espera que l'actitud del coordinador Toni Pastor (PP), secundada per PSOE i UM, no respongui a una estratègia dilatòria 

Després de la pressió exercida pels diputats del BLOC perquè el PP convoqués la ponència que ha de tramitar la llei del sòl, aquest dimecres s’ha produït la reunió, però amb resultats poc fructífers. De fet, el BLOC confiava que es plantegés un verdader i ambiciós calendari de treball, però el coordinador de la ponència, Antoni Pastor, tan sols ha plantejat iniciar un procés de consulta amb la societat civil. Els nacionalistes consideren que el Govern ja ha consultat àmpliament la societat civil per a l'elaboració del seu avantprojecte, i temen que darrere d'aquesta proposta hi hagi una estratègia dilatòria. Tot i així, els representants del BLOC i PSM-Verds no s'hi han oposat, i s'han abstingut en la votació.

 

“És hora de treballar el contingut i no de refer la feina ja feta”, ha dit el diputat nacionalista Antoni Alorda, qui recorda que la llei presentada per la Conselleria de Medi Ambient és la més consensuada socialment, amb l’assessorament dels tècnics i experts en la matèria. Per això, ha lamentat "la dilatació que està provocant el PP, amb el consentiment d’UM i PSOE", ja que no convocaran una altra reunió de la ponència fins el 22 de setembre.

 

Això suposa tres mesos de retard més, tenint en compte que si els partits de l’oposició haguessin acceptat la llei del sòl del Govern a hores d'ara ja s’estarien discutint les esmenes, i es podria tenir enllestida la votació definitiva al ple abans d’acabar l’any. “Ara per ara, resulta molt complicat que aquest projecte legislatiu tan important per a Balears sigui una realitat aquesta legislatura”, ha afirmat Alorda.

 

Tot i l’escepticisme davant els resultats de la reunió d'avui, els nacionalistes es mantenen esperançats perquè la tramitació de llei del sòl s’acceleri de cara a la tardor. “Seguirem donant suport a la ponència sempre que els partits que la conformen mantinguin la voluntat d’actuar amb celeritat”, ha conclòs Alorda.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: