"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/07/2010

Els JEN-PSM es manifesten davant del Parlament a favor de la protecció de Son Bosc

Mentrestant, PP i UM aproven una llei per permetre el camp de golf en aquesta zona, en “un exercici d’urbanisme a la carta indigne de la cambra legislativa del nostre país”Avui el PP i UM han aprovat la proposició de llei per permetre el projecte de camp de golf de Son Bosc (Muro), promovent així la destrucció d’aquest valuós espai natural de Mallorca, contra el criteri no només del PSM-BLOC, sinó també del GOB, del PSOE i de nombrosos experts i acadèmics d’arreu del món. La llei aprovada per les formacions de la dreta declara el camp de golf d’interès autonòmic i deroga el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals iniciat per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, dirigida per Biel Vicens (PSM-EN).

 

Mentrestant, a l’exterior del Parlament, membres dels Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM) s’han manifestat sota el lema “Prou d’urbanisme a la carta!”. A la concentració dels joves nacionalistes s’ha afegit el secretari general del PSM-EN i portaveu parlamentari del BLOC, Biel Barceló, que ha sortit un moment de l’hemicicle per donar-los suport. Tant els JEN-PSM com el líder nacionalista han qualificat l’aprovació de la llei promoguda per PP i UM com “un exercici d’urbanisme a la carta indigne de la cambra legislativa del nostre país”.

 

Les joventuts del PSM han insistit que la zona de Son Bosc s’ha de protegir per diverses raons, entre les quals han destacat:

×         Per la importància mediambiental de la zona: des de plantes endèmiques com l’orquídia de prat fins a una trentena d’aus protegides per la Unió Europea es podrien veure amenaçades per aquesta construcció, annexa al Parc Natural de s’Albufera (Alcúdia).

×         Perquè ja hi ha 2 golfs a la zona, una oferta molt per sobre de la demanda. De fet a Mallorca ja existeixen 24 camps de golf que funcionen a mig rendiment: el principal tour operador especialitzat en aquest tipus de turisme va assegurar fa uns mesos que a la nostra illa sobren golfs.

×         El valor mediambiental de Son Bosc és un atractiu turístic de primer ordre, que pot servir per desestacionalitzar i diversificar el sector.

×         Perquè aprovar una llei per desprotegir una zona en concret és, a més d’urbanisme a la carta, un atemptat contra els principis ecologistes que haurien de regir l’activitat pública d’unes illes malmeses per l’excessiva construcció i per la corrupció.

 

Tanmateix, segons ha assegurat el secretari general dels JEN-PSM, Lluís Enric Apesteguia, els joves nacionalistes estan tranquils perquè la Conselleria de Medi Ambient de Biel Vicens ha fet els deures i ja ha enviat a Madrid i a Brussel·les la declaració de ZEPA (Zona d’Especial Protecció de les Aus) que protegirà Son Bosc, amb la qual cosa es podran protegir els valors ambientals de la zona i es neutralitzaran les maniobres dels conservadors i els regionalistes.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: