"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/07/2010

El PSM-EN està satisfet perquè l'ordenança del "botellón" recull totes les seves esmenes presentades

Després que la junta de govern aprovés la nova regulació, els nacionalistes es feliciten perquè inclou qüestions imprescindibles com el desenvolupament d’un pla d'intervenció socioeducatiu i la prohibició del consum d'alcohol en els menors 

La Federació del PSM-EN de Palma es mostra satisfeta perquè l'esborrany definitiu de l'Ordenança reguladora del foment del civisme i la convivència ciutadana ha incorporat totes les propostes que la formació nacionalista de Ciutat va presentar. Unes esmenes imprescindibles per fer front a les motivacions, la prevenció i les solucions que han de minimitzar els efectes negatius de la pràctica del "botellón".

 

En aquest sentit, el secretari general de la Federació de Palma, Toni Verger, remarca que el nou redactat, i que ahir va ser aprovat per la junta de govern, inclou el desenvolupament d'un pla d'intervenció socioeducatiu, és a dir, que "permetrà tractar el fenomen del "botellón" des d'una perspectiva preventiva i social, i per tant partint d'una visió més completa de la problemàtica".

 

Una altra de les esmenes presentades pels nacionalistes en aquesta ordenança és la prohibició del consum d'alcohol per part dels menors. El PSM-EN valora molt positivament que la regidoria d'Educació, Igualtat i Civisme hagi inclòs la proposta de la federació nacionalista que suposa deixar enrere el buit legal que es produeix actualment, ja que per ara és il·legal vendre'ls-hi alcohol mentre no existeix cap normativa legal que en prohibeixi el consum.

 

Verger, a més, considera important que les situacions d’espacial intervenció es decideixin en el marc de la Comissió de Seguiment, on hi estan representades totes les àrees municipals implicades però també els representants de les entitats juvenils, veïnats, comerciants i restauradors. D'aquesta manera, abans que una concentració de persones reiterada sigui declarada d’especial intervenció (i limitar la seva presència entre les 22 hores i les 8 hores) es produirà intensificació dels esforços de les àrees implicades per poder solucionar els problemes que es deriven de la pràctica del "bortellón".

 

Al mateix temps, i pel que fa a les multes els nacionalistes consideren fonamental que les sancions es puguin permutar per la realització de treballs per a la comunitat, a la vegada que són element dissuasori.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: