"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/07/2010

El PSM-EN intensifica els esforços per blindar la protecció de Son Bosc

El Govern, a proposta del conseller Biel Vicens, aprova una ampliació de la ZEPA de s'Albufera que impedeix l'execució del projecte de camp de golfEl PSM-Entesa Nacionalista està intensificant els esforços per tal de garantir la protecció dels valors naturals de la zona de Son Bosc, a Muro. El conseller nacionalista Biel Vicens (Medi Ambient i Mobilitat) ha duit avui a aprovació en el Consell de Govern l'ampliació de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) de s’Albufera de Mallorca. Aquesta figura permetrà ampliar la protecció de les poblacions d'aus silvestres i de les aus migratòries a les finques de Son Bosc, Ca n'Eixut, el Prat de Son Serra i la depuradora de Muro-Santa Margalida. En total, la nova ZEPA augmenta l'extensió en 64,64 hectàrees, i queda en 2.199,76 hectàrees. Amb aquesta mesura s'impedeix l'execució del projecte de camp de golf que amenaça els valors ambientals de la zona.

 

Les ZEPA tenen com a objectiu assegurar el manteniment i el restabliment de les poblacions d’aus silvestres i de les aus migratòries d’arribada regular, així com dels seus ous i nius, que, per ser indispensables per a la conservació de les aus, s’inclouen dins la xarxa europea anomenada Xarxa Natura 2000. Una ZEPA és, per tant, una figura europea de protecció. En aquest cas, l'ampliació de la ZEPA de s'Albufera és necessària per tal d'incloure-hi les zones d'alimentació del falcó marí, espècie protegida de la qual hi ha prop de 850 parelles a les Illes Balears (que suposen el 90% de la població de l'espècie existent a l'Estat espanyol).

 

Amb aquesta mesura, que s'afegeix a l'inici de la tramitació del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) per a la zona, el Govern de les Illes Balears, a proposta del PSM-EN, fa un nou esforç per protegir els importants valors mediambientals dels terrenys del parc i dels terrenys annexes, entre ells la finca de Son Bosc. Els nacionalistes volen contribuir a la protecció d'una zona d'una gran biodiversitat que està greument amenaçada per un projecte de camp de golf il·legal, emparat políticament per PP i UM (formacions que fins i tot pretenen aprovar en el Parlament una llei per permetre aquest equipament i derogar el PORN).

 

Cal recordar que els valors mediambientals de Son Bosc han rebut el suport no només d'entitats conservacionistes i científiques de Mallorca (amb el GOB al capdavant), sinó també d'experts de reconegut prestigi en l'àmbit internacional. El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha manifestat la seva satisfacció per l'ampliació de la ZEPA de l'Albufera, i ha afirmat: "confiï que s'imposi el sentit comú i les mesures proteccionistes d'un Govern progressista, amb sensibilitat ambiental i que defensa l'interès general prevalguin davant dels interessos particulars. S'ha de protegir Son Bosc".


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: