"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/07/2010

El BLOC abandonarà la ponència de la llei del sòl si el PP no n’accelera la tramitació

El grup parlamentari denuncia l’obstruccionisme del coordinador de la ponència, el popular Antoni Pastor, després que totes les formacions acordèssin retirar la llei del Govern i entrar a negociar un text nou 

El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds critica l’actitud obstruccionista del Partit Popular en la tramitació de la llei del sòl, ja que fa gairebé un mes que el coordinador de la ponència Antoni Pastor no convoca cap trobada per seguir fent feina i possibilitar que les Balears tinguin una llei del sòl aquesta mateixa legislatura.

 

El diputat del BLOC, Antoni Alorda, mostra la preocupació del grup parlamentari per la tàctica dilatòria que esta exercint el PP i l’incompliment de l’acord entre les forces polítiques per negociar un projecte de llei que permeti acabar amb el buit legal actual. “Volem una llei de sòl i la volem aquesta legislatura perquè les Balears necessiten una normativa que reguli l’ordenació urbanística i que protegeixi el nostre territori”.

 

El BLOC lamenta la poca preocupació dels altres partits, com el PSOE, davant aquesta qüestió mentre sí donen suport, i amb caràcter urgent, a altres tramitacions en matèria territorial com pot ser la proposició de llei que ha de permetre el golf de Son Bosc. Miquel Àngel Llauger reconeix que es produeix “un fort contrast si anlitzem la poca voluntat política amb la llei del sol mentre sí s’ha votat a favor l’allargar el període ordinari de sessions per atendre projecte de llei de mesures urgents relatives a determinades infraestructures i equipaments d’interès general, com és Sa Coma, a Eivissa, o el proposició de llei de Son Bosc”.

 

Davant aquestes actituds, el grup parlamentari BLOC es planteja abandonar la ponència sobre la llei del sòl si no s’accelera el procés per permetre que es tramiti en el darrer període parlamentari abans d’acabar la legislatura.

 

Amb tot, el grup parlamentari nacionalista confia que el president de la ponència recuperi el compromís adquirit amb tots els partits i estableixi d’una vegada un calendari de convocatòries de la ponència. O, per contra, el PP reconegui els arguments que l’han motivat a aturar el procediment.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: