"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/07/2010

El PSM-EN reclama al PP que assumeixi les seves responsabilitats polítiques en relació al cas Passarel·la

Els nacionalistes consideren que els conservadors haurien de valorar la continuïtat de Joan Flaquer en els càrrecs de representació que ocupa per no alterar el funcionament normalitzat de les institucions democràtiques 

El PSM-Entesa Nacionalista reclama a la direcció del Partit Popular que actuï amb responsabilitat i faci un reflexió sobre la continuïtat de Joan Flaquer en els càrrecs que ocupa actualment al Parlament i al Consell de Mallorca. Els nacionalistes consideren que els conservadors han de reconsiderar si la seva presència pot afectar al funcionament normalitzat de les institucions democràtiques de les Illes Balear.

 

Flaquer, actualment conseller a la institució insular i diputat del Parlament, ocupava el càrrec de Conseller de Turisme dins el Govern anterior del PP en l’època de Jaume Matas. Per tant, l’exconseller era el màxim responsable polític del departament en el qual es van produir totes les irregularitats que ara estan sortint a la llum en la investigació del cas Passarel·la, relacionat amb la gestió de l’Ibatur durant la passada legislatura.

 

Aquesta setmana, alguns dels implicats en el cas Passarel·la han reconegut davant el jutge actuacions irregulars com la manipulació il·lícita de contractes i l’emissió de factures falses. De fet, Miquel Àngel Bonet, exassessor jurídic de l’empresa pública, ha assenyalat els dos exdirectors gerents Juan Carlos Alía i Raimundo Alabern com a ordenands d’aquestes actuacions.

 

El PSM-EN considera que, al marge de les responsabilitats penals que s’atribueixin als imputats, hi ha una responsabilitat ineludible que Flaquer ha d’assumir com a màxim responsable polític d’unes accions irregulars que van succeir sota la seva gestió.

 

En aquest sentit, més enllà de les consideracions relacionades amb l’evolució del procés judicial, el Partit Popular ha de plantejar-se l’assumpció de responsabilitats polítiques per evitar que la credibilitat de les institucions democràtiques de les Illes Balears es vegin afectades per la contínua aparició de casos de corrupció.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: