"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 29/06/2010

Biel Barceló: “la sentència del TC és negativa per Catalunya però també per Balears perquè obeeix a posicions partidistes”

El PSM-EN rebutja el resultat d’un procés que retalla la capacitat d’autogovern i demana la reforma del Tribunal o de la mateixa Constitució espanyola 

El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, considera que la sentència que ha emès el Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya afecta negativament als catalans però també als ciutadans de les Balears perquè es tracta d’una interpretació del text estatutari “partidista i basada en la concepció uniformadora de l’Estat”.

 

En aquest sentit, el PSM-EN rebutja les conseqüències de la sentència perquè suposen “una involució cap al centralisme imposat per les pressions dels principals partits espanyols, PP i PSOE”. Barceló lamenta que el màxim òrgan del sistema judicial hagi optat “per afavorir el partidisme i no el pluralisme”. Per això, els nacionalistes defensen, com a única sortida possible en arribar a la situació actual, la reforma del Tribunal Constitucional o de la Constitució.

 

“És una sentència inacceptable per la manca total de legitimitat dels membres que constitueixen el tribunal –contaminats pels partits que els escullen- i per la invasió que suposa en l’autogovern de Catalunya”. Un fet que va més enllà, i que afecta a les Balears, ja que retalla competències pròpies i compartides en matèria lingüística, judicial, immigració i finançament. Qüestions clau per al desenvolupament de la democràcia plural, i que el TC i la Constitució han demostrat rebutjar frontalment.

 

Per tot això, si el poble de Catalunya finalment es mobilitza de forma unitària, el PSM-EN donarà suport i participarà en la manifestació que està convocant Òmnium Cultural per al proper dia 10 de juliol. Biel Barceló està convençut que les accions polítiques són les úniques possibles ara per ara, ja que la via judicial ja esgotat totes les opcions. Per tant, “és hora de parlar sense embuts de la reforma de la Constitució o el Tribunal Constitucional que tan sols obeeixen a posicions polítiques centralistes i uniformadores”.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: