"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/06/2010

PSM-EN aposta per regular el “tot inclòs” per evitar agreujar la temporada turística

Els nacionalistes consideren que aquest paquet vacacional fa trontollar els estàndards de qualitat i perjudica els empresaris de l’oferta complementaria 

El PSM-EN considera necessari que l’oferta turística del “tot inclòs” es reguli de forma que no perjudiqui als empresaris del sector que ofereixen serveis complementaris dins un temporada turística que es planteja complicada, i sobretot per garantir un model turístic de qualitat. És a dir, els hotelers que contracten aquests tipus de reserves, en les quals els turistes tenen tots els serveis inclosos en el preu de l’estada (menjar, begudes, recordatoris, sol i piscina), suposen en un context econòmic com l’actual una dificultat afegida per al conjunt de l’economia turística, principalment per als empresaris que es dediquen a l’oferta complementària.

 

Aquesta crisi econòmica internacional està agreujant i accelerant el procés d’esgotament del model econòmic de les Balears, basat en la construcció i el turisme. És indubtable, en aquest sentit, la necessitat i la urgència d’apostar per millorar la competitivitat del sector turístic, diversificant el producte (per exemple amb el turisme gastronòmic, rural, cultural, entre d’altres) i protegint la multiplicitat dels beneficis, sense oblidar mantenir i posar en valor la qualitat de l’oferta. És a dir, dotar de les eines necessàries als agents econòmics de diversos subsectors que participen en el mercat per oferir els seus productes i serveis, generant i repartint riquesa.

 

Així ja ho va manifestar el 2005 la Comissió d’Experts del Tot inclòs: “seria un error estratègic que el sector de l’hoteleria realitzés una aposta excessiva per la modalitat del tot inclòs que anés més enllà de l’oferta plural i variada que ha caracteritzat la destinació turística de les Balears”. De la mateixa manera, un estudi recent demostra que les illes acumulen el 43 per cent de l’oferta del “tot ionclòs” en el conjunt de l’Estat espanyol.  Una xifra preocupant.

 

Per tant, és imprescindible extremar les funcions de vigilància per tal d’evitar que es produeixin situacions no desitjades com abusos i, sobretot, perjudicis en els estàndards de qualitat. Davant la pressió que estan exercint els operadors turísitcs per ampliar de cara a la temporada actual i de l’any vinent l’oferta del “tot inclòs”, el PSM-EN vol posar de manifest la seva preocupació i el compromís per plantejar en el sí del pacte de govern les iniciatives necessàries per aprovar una regulació d’aquest tipus d’oferta de paquet vacacional.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: