"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/04/2004

El PSM denuncia el retard de les obres de la Misericòrdia

Els nacionalistes denuncien el retràs de les obres de la Misericòrdia i recorden que des de 1996 existeix un conveni entre el Consell de Mallorca i el Govern Balear, que definia el pressupost que cada institució havia d’aportar (mil milions de les antigues pessetes), no s’hagi respectat i que la manca de previsió i escassa preocupació pel tema ocasioni tants d’anys de demora en l’execució de les obres del cap i casal de la cultura de Mallorca.

La restauració i el condicionament de l’edifici de la Misericòrdia, no es va contractar fins al novembre de 1998 (amb un pressupost de 501.377.644 pessetes) i això significà un primer retràs efectiu de gairebé dos anys.

Els nacionalistes consideren molt preocupant el fet que UM, des de ja l’anterior legislatura, no es prengui de manera seriosa la rehabilitació de la Misericòrdia i no doni prioritat a les obres de la principal infrastructura cultural del Consell de Mallorca i que s’hagin de veure fent reparacions d’urgència per no haver fet una aposta ferme per la rehabilitació integral de l’edifici.

D’altra banda el PSM recorda que si les obres haguessin seguit el curs i el calendari previst ara no lamentaríem que s’hagin de dur a terme actuacions d’urgència com les que ara afecten a l’Arxiu General. A la vegada, els nacionalistes esperen que amb aquestes obres els documents es dipositin en un lloc a l’abast per als investigadors i que es tingui cura de la seva conservació. El tancament de l’Arxiu general degut a les obres no ha de significar no poder accedir a la documentació.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Reservats tots els drets.                  Desenvolupat per: