"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/06/2010

El PSM-EN de Palma presenta esmenes a l’ordenança del “botellón” amb un pla d’intervenció socioeducatiu i la prohibició als menors de consumir alcohol

Els nacionalistes proposen un articulat que accentua les mesures educatives i de prevenció sanitària per millorar l’actual esborrany 

La Federació del PSM-EN de Palma presenta un paquet de mesures que han de servir per completar la proposta d’ordenança sobre el “botellón” de la Regidoria de Drets Cívics. Una sèries d’articles que no estan inclosos dins el primer text i que el PSM-EN considera imprescindibles per abordar un tema com el del “botellón” des de la perspectiva més social, més completa. És a dir, tenint en compte la prevenció, les motivacions que fomenten aquests hàbits, que els menors també estiguin implicats en aquestes activitats, el perjudici en la salut dels que hi pateixen (els veïns) i dels qui en participen (els joves).

 

Consideren que la prevenció de l’abús i els efectes negatius que provoca el consum d’alcohol és un dels punt important a l’hora de fer front a una problemàtica social que no sol afecta al descans dels veïns, sinó que principalment als joves i la seva salut.

 

Per això, el PSM-EN aposta per aprovar una ordenança que ampliï els aspectes presentats en la proposta de la regidoria i en matisi altres. En el primer cas, el text ha de contemplar la implantació d’un pla d’acció socioeducatiu (que inclou la realització de campanyes informatives, la potenciació de programes d’oci alternatiu, l’ús del transport públic, però també de programes específics per al sector de l’hoteleria, accions educatives per la salut dirigides als joves, i especialment als menors).

 

Acompanyada, però, d’altres mesures com és la prohibició del consum d’alcohol per part dels menors. Un aspecte rellevant sobretot perquè fins ara s’està produint un buit legal, ja que no hi ha cap legislació vigent, ni municipal ni autonòmica, que contempli la prohibició del consum.

 

A més, la Federació puntualitza i matisa que la restricció de zones d’especial protecció s’ha d’establir amb criteris objectius i inamovibles (incloent que siguin d’especial rellevància les zones turístiques, patrimonials i mediambientals), i que el Consell Social de la Ciutat participi en la decisió final conjuntament amb el plenari.

 


Documents

Esmenes del PSM-EN a l'esborrany de l'ordenança sobre el "botellón" (60 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: