"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/06/2010

El PSM-EN de Capdepera i Cala Rajada no assiteix a la manifestació convocada pels hotelers a Cala Agulla

Tot i que l’agrupació nacionalista està a favor de la recuperació urgent de la platja, considera que la solució ha de venir per la via política i no a través d’empitjorar la mala imatge de Cala Rajada 

L’agrupació del PSM-Entesa Nacionalista de Capdepera i Cala Rajada manifesten el seu desacord amb la convocatòria de manifestació prevista per aquest divendres a Cala Agulla, on l’Associació Hotelera de la zona denunciarà el mal estat en què es troba la platja. Cap representant polític del PSM-EN hi ha acudit perquè no consideren que aquesta sigui la via que hagi de servir per solucionar el problema.

 

Amb tot, l’agrupació ja ha denunciat en reiterades ocasions la necessitat urgent d’aportar solucions a la situació de la platja de Cala Agulla. Solucions, però, que siguin permanents, és a dir, que es dugui a terme una regeneració amb les majors garanties en el temps i sobre el territori. Per tant, aposten per la seva recuperació per tal que els valors naturals i els ecosistemes de la zona no se’n vegin afectats. Això, acompanyat d’una sèrie d’actuacions, algunes d’elles recomanades per la Comissió Balear de Medi Ambient, com poden ser la construcció de captadors en forma de barrera, malles per a restablir els talussos a les dunes, revegetació amb plantes autòctones, estudi d’altres sistemes de retenció de l’arena (malles de retenció submergides…), projecció d’accessos únics  a la platja, control d’aquelles activitats més agressives amb l’entorn, etcètera.

 

El regidor a l’Ajuntament i portaveu de l’agrupació, Mateu Garau, valora que el posicionament més responsable per part del PSM-EN és no acudir a la convocatòria “principalment perquè la manifestació no farà més que popularitzar el mal estat de la platja, tant a l’àmbit de les Illes Balears com a l’àmbit dels mercats emissors, com l’alemany, circumstància que pot ser més perjudicial que no positiva, no només per a la zona de la mateixa platja sinó per a tot el nucli turístic de Cala Rajada”.

 

En aquest sentit, l’agrupació aposta per seguir “fent pressió ferma i continuada” en l’àmbit polític de les institucions balears (tant a l’Ajuntament, com el Govern i les conselleries de Turisme i Medi Ambient) perquè aquestes ho facin al mateix temps a les administracions estatals i europees, qui ara per ara tenen en les seves mans la responsabilitat d’actuar i regenerar Cala Agulla de forma urgent.

 

Per tant, el PSM-EN de Capdepera i Cala Rajada considera que “en plena temporada turística la repercussió mediàtica que la manifestació pot tenir fora de Mallorca aixecarà l’alarma entre aquells possibles visitants del municipi”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: