"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/06/2010

La recuperació de les Torres del Temple continua endavant

La fase d’estudis arqueològics finalitza amb resultats importants que ajudaran a concretar el projecte d’intervenció. 

Per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma el projecte de restauració de les Torres del Temple és una fita important en matèria de recuperació del patrimoni i de dotació d’infraestructures culturals per a la ciutat de Palma.

 

El passat dijous la regidoria va presentar públicament els resultat d’aquesta fase d’estudis perquè valora que la recerca rigorosa de la història de les Torres del Temple és molt important, però també perquè la divulgació d’aquests coneixements és una de les línies d’actuació de la regidora Nanda Ramon. ARCA va participar en aquesta presentació, acollint l’acte a la seva seu, i d’acord amb la voluntat del departament de cultura de comptar amb la màxima participació i col·laboració de les entitats.

 

Es tracta d’un projecte de llarg recorregut que ara culmina la fase d’estudis arqueològics. Els resultats obtinguts amb la intervenció arqueològica seran la base per determinar els criteris a partir dels quals es redactarà el projecte d’intervenció. S’estima que a principis del proper any estarà redactat el projecte.

 

La intervenció arqueològica realitzada durant l’any 2009 per l’equip d’Elements, encapçalat per Llorenç Vila, suposa un avanç en el coneixement del nostre patrimoni ja que ha permès identificar tres fases principals d’especial rellevància arqueològica, així com els materials i mètodes emprats en la construcció de les Torres del Temple.


A continuació podreu visualitzar la presentació dels resultat en format PDF.


Documents

Conclusions de l'estudi arqueològic (652 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: