"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/06/2010

Biel Barceló: "la reforma laboral de ZP una involució en drets socials"

La falta de suports i la creació d’un mercat de treball més inestable representa un fracàs social i polític, a la vegada que suposa un retrocés en drets socials i laborals 

El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, qualifica de “greu error” que el president del govern espanyol hagi accelerat la reforma laboral “per pressions dels neoliberals de Brussel·les i sense comptar amb els suports del agents socials i polítics”.

 

D’aquesta manera, Barceló considera que l’aplicació de les anomenades ‘Mesures urgents de reforma del mercat laboral’ que ahir va aprovar el consell de ministre i que avui ja han estat publicades al BOE, no garanteixen en cap cas l’estabilitat del mercat de treball. Primer, perquè “amb criteris difusos i confusos permetrà als empresaris pagar indemnitzacions a la baixa –20 dies per any treballat- si justifiquen tan sols una situació econòmica negativa”. Uns criteris que es deixen “irresponsablement” oberts a la interpretació dels partits polítics i la justícia.

 

D’altra banda, el PSM-EN considera “imprudent que el govern de Zapatero hagi aprovat aquest text de forma urgent, sense el consens social i polític necessaris, i per exigència de polítiques de la dreta i neoliberals de la comunitat europea”. Per això, Barceló tem que el que hauria de convertir-se en una autèntica reforma laboral que contribueixi a l’estabilitat del mercat de treball i la generació de l’economia i de llocs de feina, s’acabi convertint en un altre “poblema d’estat sense solució”.

 

“Un acomiadament fàcil i barat mai podrà afavorir l’enfortiment de l’economia”, sentencia Barceló en resposta a l’afirmació que ahir va pronunciar la vicepresidenta del govern espanyol Maria Teresa Fernàndez de la Vega al insistir que la reforma pretén que l’acomiadament sigui la darrera opció per als empresaris.

 


Documents

BOE 17 de juy de 2010 (575 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: