"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/06/2010

Aprovada la reducció del dèficit “per imperatiu legal”

El BLOC ha donat suport aquest dimarts a la votació del projecte de llei de mesures urgents imposat des de Madrid per ZP, mentre confia que l'oposició sigui responsable i doni suport a la pujada d'impostos
El portaveu del BLOC al Parlament, Biel Barceló, ha mostrat el suport de la coalició nacionalista al projecte de llei pel qual s'adopten mesures urgents per a la reducció del dèficit públic. “Però per responsabilitat de govern, en el cas de les mesures pròpies, i per imperatiu legal en el cas de les mesures imposades des de Madrid”.


La llei ha estat aprovada amb els vots favorables del PSIB-PSOE, del BLOC i d'UM, i amb el rebuig del PP.


Barceló ha insisit durant la seva intervenció que les institucions balears han d'exigir “unànimement que es tingui en compte el nostre esforç de reducció de pressupost ja fet, afegit al dèficit històric de finançament”. A més ha sentenciat que “no podem acceptar sense emperons el posicionament seguidista a Madrid de retallades i més retallades per les equivocacions del mateix govern de l’Estat.”


En aquest sentit ha defensat les mesures d'estalvi pròpies que s'ajusten a la realitat de les illes, però sempre que vagin acompanyades per altres mesures que compensin aquesta retallada de sous i dèficit. Per això, Biel Barceló ha manifestat la confiança en els partits de l'oposició perquè reflexionin i donin suport al projecte de llei que d'aquí una mesos es durà al Parlament per apujar els impostos a les rendes més altes, i crear un impost ecològic per a les empreses més contaminants.


I en resposta a les paraules del president Antich, Barceló ha afirmat amb contundènca que "precisament ara no només és el moment de que la política passi a un segon terme, sinó que en aquests moments de crisi és quan la política ha de ser ben clara i coherent, i ha de presentar propostes valentes." Sempre des del compliment dels compromisos programàtics, "però treballant per un país més prosper i més just".

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: