"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/06/2010

El 20è Congrés ha servit per reforçar el lideratge del partit, però també per mirar cap al futur amb noves aliançes

Biel Barcel va mostrar que el PSM-EN aposta pel “mallorquinisme social” per sortir de la crisi com a alternativa al bipartidisme neoliberals, en una cita que va servir també per reelegir-lo com a secretari general i per ratificar la nova aliança electoralBiel Barceló va ser reelegit el passat diumenge com a secretari general del PSM-Entesa Nacionalista en el 20è Congrés que els nacionalistes van cekebrar a Santa Maria del Camí. El PSM-EN també va renovar la Comissió Executiva, de la qual continuaran formant part Joana Lluïsa Mascaró i Nanda Ramon (vicesecretàries generals), Xavier Bacigalupe (secretari d’organització i finances), entre d’altres, i a la qual s’incorporen Marta Carrió (secretària d’estudis i anàlisis) i Pere Fuster (secretari d’implantació territorial).

 

Una joranda en la qual la militància del PSM-EN també va ratificar el principi d’acord per a conformar una nova coalició electoral amb Iniciativa d’Esquerres i amb Els Verds de Mallorca, amb un 97,3% dels vots.

 

En el discurs de cloenda, Biel Barceló va defensar la coalició, perquè està “integrada per aquells partits que realment han cregut en l’esperit del BLOC, que és l’esperit de la cooperació política entre cultures polítiques complementàries”, i perquè “podem presentar una oferta creïble, coherent i amb un gran camp per córrer”.

 

El secretari general dels nacionalistes va afirmar que el PSM-EN ha de fer front a una “doble crisi” que viu el país: “una forta crisi econòmica i social, i una crisi de valors democràtics”. Respecte a la segona, relacionada amb els casos de corrupció política (sobretot de la passada legislatura PP-UM), va dir que “per solucionar la crisi de valors democràtics, l’únic camí és fer de la democràcia el valor polític més imortant”. I va afegir: “no hem de tolerar la corrupció, cap corrupció, perquè qui es corromp està atacant la democràcia, i qui ataca la democràcia està atacant el país”.

 

D’altra banda, Barceló va afirmar que “la prioritat del PSM-EN és treballar per crear les condicions per sortir de la greu crisi econòmica i social en què ens trobam”. En aquest sentit, va criticar el pla de retallades del Govern espanyol per “injust, neoliberal, antieconòmic i en contra dels sectors socials més dèbils”. Barceló va reclamar que el PSM-EN se situï com a “garantia i alternativa de tot allò a què PSOE, PP i Zapatero han renunciat”, per la qual cosa va reivindicar un “mallorquinisme polític i social”.

 

A l’acte de cloenda del 20è Congrés del PSM-EN va assistir representants de partits polítics nacionalistes i progressistes d’arreu, com ara el Bloc Nacionalista Valencià, BNG, EA, Aralar, CHA, ICV, IdPV, Nueva Canarias i UDC. També hi van acudir membres de les formacions polítiques de les Illes Balears, com ara Gent per Formentera, Iniciativa d’Esquerres, Els Verds, ERC, Esquerra Alternativa i Verda-EU, Entesa, PSIB-PSOE, UM i PP, a més de diverses formacions locals independents.

 

Adjuntam el discurs de Biel Barceló en l'acte de cloenda.


Documents

Discurs de Biel Barceló en l'acte de cloenda del 20è Congrés del PSM-EN (60 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: