"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/06/2010

Biel Barceló: “el PSM-EN s’està enfortint com a alternativa sòlida i honesta al bipartidisme”

Arrenca a Santa Maria el 20è Congrés dels nacionalistes, on el secretari general rep el 99% dels vots a l’informe de gestióAvui horabaixa ha arrencat el 20è Congrés del PSM-Entesa Nacionalista, que se celebra al llarg del cap de setmana a Santa Maria del Camí. El secretari general, Biel Barceló, ha presentat davant la militància l’informe de gestió de la Comissió Executiva cessant, que ha rebut el suport del 99% dels vots.

 

En el seu discurs, Biel Barceló ha afirmat que “pas a pas, el PSM s’està enfortint i s’està cohesionant internament, estam aplicant una nova metodologia per escoltar les demandes dels nostres votants i per implicar-los en el projecte, estam recuperant perfil propi en els municipis, estam consolidant les nostres relacions diplomàtiques i estam liderant la reorganització de l’espai de l’esquerra nacionalista i ecologista a Mallorca, que es decanta cap a una nova coalició més coherent, més estable, amb més credibilitat i amb més potencial de creixement que les coalicions en què hem participat fins ara”, en referència al principi d’acord que s’ha tancat aquesta setmana entre el PSM-EN, Iniciativa d’Esquerres i Els Verds, i que demà se sotmetrà a debat i ratificació per part del Congrés.

 

El secretari general dels nacionalistes ha afirmat que el PSM-EN (a través del BLOC) “ha estat la força política signant del Pacte que més esforços ha fet per dur a terme tots els compromisos” de l’acord de govern, i ha assenyalat que en l’actual legislatura s’ha hagut de fer front a dues “grans dificultats”: la crisi econòmica i els casos de corrupció (que afecten, sobretot, a la passada legislatura PP-UM).

 

Com a conclusió, Biel Barceló ha afirmat que, pel que fa a la actuació del PSM-EN dins els governs de Pacte, “malgrat estar en minoria, i malgrat les dificultats que he comentat abans, estam complint una part molt important dels objectius que ens havíem marcat”.

 

“A partir d’aquí, des del PSM-Entesa Nacionalista plantejam un model de país de futur, amb unes bases sòlides que defensin la transparència en la gestió pública. Eixos d’aquest model de país seran el model territorial i de mobilitat sostenible i de protecció del territori i del qual el canvi de model econòmic n’ha d’esser una peça indispensable”.

 

I ha acabat el discurs amb la mirada posada en l’any electoral que comença ara: “pens que el partit està en condicions d’encarar un nou cicle electoral, en el qual ens podem presentar davant la ciutadania com una alternativa sòlida, creïble i honesta tant a un PP desacreditat pels casos de corrupció com a un PSOE que es veurà arrossegat per la política erràtica, antisocial i neoliberal del Govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero”.

 

Hi adjuntam el discurs sencer.


Documents

Discurs de presentació de l'informe de gestió del secretari general (103 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: