"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/06/2010

El BLOC registra una iniciativa parlamentària per rebutjar el pla de retallades del Govern espanyol

La coalició critica unes mesures “de dretes” i "que pretenen que pagui la crisi qui no l'ha generada", i insta l'Executiu Zapatero a retirar-les i a presentar un nou pla negociat amb forces polítiques i agents socialsEl  grup parlamentari del BLOC Mallorca i PSM-Verds ha registrat aquesta setmana una proposició no de llei perquè el Parlament rebutgi el pla de retallades aprovat recentment per fer front al dèficit públic. La coalició argumenta que les mesures adoptades "pretenen que pagui la crisi qui no l'ha generada" (és a dir, persones dependents, pensionistes i treballadors del sector públic) i no ha estat consensuada ni amb la resta de forces polítiques, ni amb els agents socials ni amb la resta d'institucions afectades.

 

El BLOC insta el Govern presidit per Rodríguez Zapatero (PSOE) a retirar el pla d'ajustament pressupostari i a elaborar-ne un altre consensuat amb partits i agents socials. També l'insta a tenir en compte els greuges en el finançament dels serveis públics a les Illes Balears i els costos de la insularitat perquè les ràtios de benestar al nostre país no es vegin perjudicades.

 

D'altra banda, la proposició de llei rebutja l'article 14 del decret-llei de Zapatero, que prohibeix l'endeutament de les administracions locals durant el 2011 "sense considerar cap criteri sobre la solvència de les entitats locals".


Finalment, la iniciativa del BLOC pretén instar el Govern socialista de l'Estat a abordar una reforma tributària "per tal de combatre el frau fiscal i recuperar la progressivitat, incrementant la tributació de les rendes més altes i dels beneficis del capital i del sistema financer".

 

Segons Biel Barceló, “el Govern espanyol del PSOE ha aprovat un paquet de mesures que no són ni d’esquerres ni socialistes, que podria haver aprovat perfectament un govern de dretes. Des del PSM-EN i des del BLOC hem de dir clarament que hi ha alternatives realment progressistes per fer front al dèficit públic i a la crisi econòmica”.

 

Actitud coherent del PSM-EN i del BLOC

 

Barceló ha defensat l’actitud del PSM-EN i del BLOC com a “coherent” i “responsable”, front a les crítiques que la qualifiquen de “contradictòria” pel fet de criticar les mesures del Govern de l’Estat i aprovar la seva adaptació a les Illes Balears.

 

“L’acció política del BLOC és coherent, perquè nosaltres assumim les nostres responsabilitats de govern en l’àmbit de les Illes Balears, però exercim el nostre dret de criticar l’actitud erràtica i equivocada del Govern espanyol. Nosaltres tenim un pacte amb el PSOE de Balears, de Francesc Antich, no amb el PSOE de Madrid, de Zapatero”, ha dit Barceló.

 

El PSOE ha estat el primer en modificar les regles del joc del Pacte

 

D’altra banda, en relació a la polèmica sobre el fet que el BLOC hagi registrat la proposició no de llei per rebutjar el pla de retallades del Govern Zapatero sense comptar amb el vist-i-plau del PSOE, cal explicar que és els socialistes, prèviament, havien modificat unilateralment les regles del joc del Pacte.

 

I és que amb data de 26 de maig, el PSOE va registrar al Parlament una esmena a un projecte de llei del Govern que pretén legalitzar uns urbanitzables d’Eivissa que compten amb una sentència del TSJIB que impedeix la seva urbanització. Aquesta esmena, a banda de ser un exemple inacceptable d’urbanisme a la carta, és fruit d’un pacte PP-PSOE a Eivissa i no ha estat consensuada ni amb Eivissa pel Canvi ni amb el BLOC-PSM-Verds.

 

Per tant, en el PSOE són perfectament conscients que han estat ells els qui han incomplert el Pacte, i Biel Barceló els havia advertit que, si registraven l’esmena urbanística d’Eivissa, el BLOC entendria que les regles del joc del Pacte haurien canviat i per tant els socis podrien presentar propostes sense necessitat d’haver-les consensuat prèviament.


Documents

Proposició no de llei del BLOC-PSM-Verds contra el pla de retallades del Govern espanyol (104 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: