"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/06/2010

Pere Sampol sol·licita que els jutges tinguin autoritat per suspendre dels seus càrrecs als polítics acusats de corrupció

El senador nacionalista valora la urgència d'aprovar aquesta mesura "per recobrar la confiança dels ciutadans en les institucions democràtiques" 

El senador pel BLOC per Mallorca i PSM-Verds, Pere Sampol, i la Presidenta de la Chunta Aragonesista i Diputada al Parlament d'Aragó, Nieves Ibeas, han presentat avui una Proposició de Llei orgànica per modificar de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

 

“Amb l'objectiu de retornar el crèdit a les institucions democràtiques”, Sampol ha defensat la necessitat d'aprovar mesures que permetin agilitzar els tràmits d'enjudiciament tan complexos que ara per ara provoquen que la instrucció de les causes “es dilati en el temps i que les persones imputades puguin seguir exercint el càrrec públic des del qual es van cometre els fets que se'ls imputen”.

 

Una situació “insostenible” segons el senador nacionalista qui, a més, ha reconegut que amb aquesta proposició s'evidenciarà de cara a la societat que les institucions públiques estan disposades a lluitar, i tenen els recursos per a fer-ho, contra la corrupció política “amb tota la contundència que exigeix la defensa dels principis democràtics”.

 

Per tot això, es pretén dotar als jutges de l'autoritat suficient per suspendre provisionalment de feina o càrrec públic a les persones imputades per delictes castigats amb les penes d'inhabilitació especial o supressió del càrrec. En aquest sentit, “és lògic que si els jutges poden privar de llibertat a les persones també les poden suspendre de l'exercici de les seves funcions. Sempre per protegir l'interès general”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: