"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/06/2010

Avançam fa un balanç molt positiu dels primers debats municipals sobre les consultes populars i el dret a decidir

La moció proposada per Avançam ja s'ha aprovat als ajuntament d'Inca, Petra, Artà, Sineu, Alaró i Porreres 

La plataforma Avançam fa un balanç molt positiu dels primers debats municipals que s'han dut a terme sobre la moció en favor de les consultes populars i el dret a decidir que propugna aquesta plataforma de càrrecs municipals de les Illes Balears.

 

Des de la coordinadora d'Avançam expliquen que "a finals d'abril, la plataforma Avançam va proposar una moció per tal de reivindicar el dret a decidir del poble de les Illes Balears i donar suport a les iniciatives ciutadanes sobre consultes populars. De moment, aquesta moció ja ha estat debatuda a 8 corporacions municipals de les Illes Balears i, en 6 d'elles, ha resultat aprovada". Així, la moció sobre consultes populars ha estat aprovada pels ajuntaments d'Inca, Petra, Artà, Sineu, Alaró i Porreres; i ha estat rebutjada a Binissalem i Llubí.

 

Andreu Caballero, portaveu d'Avançam, assegura que "ens trobam en una primera fase d'aquesta iniciativa, la moció encara s'ha de presentar i debatre a molts de municipis de les Illes Balears, però així i tot, ja tenim elements suficients per sentir-nos molt satisfets pel suport que ha rebut fins ara la nostra proposta. En primer lloc, perquè hem tengut una bona acceptació per part dels regidors i dels grups municipals i la moció es presenta a bon ritme als distints ajuntaments. Només aquest fet ja està contribuint a generar un debat polític al voltant d'aquesta qüestió, que era un dels nostres principals objectius. I després, evidentment, perquè la proposta rep molts de suports per part dels diferents formacions polítiques, la qual cosa demostra que el debat plantejat era oportú i necessari".

 

Respecte als suports que ha rebut la moció, el portaveu d'Avançam explica que "ens complau especialment el fet que la moció hagi estat votada favorablement per grups polítics que abasten tot el ventall ideològic de les Illes Balears. Aquesta circumstància demostra que, tal com hem defensat sempre, el nostre projecte és transversal i que tothom hi té cabuda, i ens ho corrobora el fet que als ajuntaments d'Inca i Alaró la proposta ha estat aprovada per unanimitat".

 

Des de la coordinadora d'Avançam apunten que "el nostre objectiu és poder arribar a debatre la moció a tots els municipis de les Illes Balears i aconseguir el màxim de suport i reconeixement institucional". Així mateix, Avançam vol explicar el seu projecte als principals representants polítics i socials. En aquest sentit, ja han mantingut una reunió institucional amb la presidenta del Parlament de les Illes Balears i tenen pendent reunir-se també amb el president de les Illes Balears i els distints grups parlamentaris.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: