"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/06/2010

El BLOC registra una iniciativa parlamentària per demanar la retirada del pla de retallades del Govern espanyol

La coalició rebutja les mesures "que pretenen que pagui la crisi qui no l'ha generada", i insta l'Executiu Zapatero a presentar un nou pla negociat amb forces polítiques i agents socialsEl  grup parlamentari del BLOC Mallorca i PSM-Verds ha registrat avui una proposició no de llei perquè el Parlament rebutgi el pla de retallades aprovat recentment per fer front al dèficit públic. La coalició argumenta que les mesures adoptades "pretenen que pagui la crisi qui no l'ha generada" (és a dir, persones dependents, pensionistes i treballadors del sector públic) i no ha estat consensuada ni amb la resta de forces polítiques, ni amb els agents socials ni amb la resta d'institucions afectades.

 

El BLOC insta el Govern presidit per Rodríguez Zapatero (PSOE) a retirar el pla d'ajustament pressupostari i a elaborar-ne un altre consensuat amb partits i agents socials. També l'insta a tenir en compte els greuges en el finançament dels serveis públics a les Illes Balears i els costos de la insularitat perquè les ràtios de benestar al nostre país no es vegin perjudicades.

 

D'altra banda, la proposició de llei rebutja l'article 14 del decret-llei de Zapatero, que prohibeix l'endeutament de les administracions locals durant el 2011 "sense considerar cap criteri sobre la solvència de les entitats locals".


Finalment, la iniciativa del BLOC pretén instar el Govern socialista de l'Estat a abordar una reforma tributària "per tal de combatre el frau fiscal i recuperar la progressivitat, incrementant la tributació de les rendes més altes i dels beneficis del capital i del sistema financer".


Documents

Proposició no de llei del BLOC-PSM-Verds contra el pla de retallades del Govern espanyol (104 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: