"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 23/04/2004

El PSM considera inacceptable que el Govern de l’Estat ajorni la reforma del sistema de finançament autonòmic

El PSM considera inacceptable que el nou Govern de l’Estat vulgui ajornat la reforma del sistema de finançament autonòmic. En aquest sentit, els nacionalistes demanen a Rodríguez Zapatero que desautoritzi les declaracions del Ministre d’Administracions Públiques que s’ha manifestat a favor d'ajornar una legislatura l'aplicació del recanvi del finançament autonòmic.

El PSM replica a l’executiu de Zapatero que creure en la pluralitat de l’Estat és reconèixer la importància de les comunitats autònomes i això passa per revisar el sistema de finançament de les mateixes.

Els nacionalistes afirmen que el debat sobre el model de finançament ha de ser un objectiu bàsic del nou govern de l’Estat i que, al contrari del que pensa el nou ministre de les Administracions Públiques, les negociacions de les reformes dels estatuts d’Autonomia han d’anar paral·lels amb les negociacions per un nou sistema de finançament autonòmic. Segons el PSM, les Comunitats Autònomes només tendran un vertader autogovern amb un finançament apropiat.

Els PSM considera que ara se’n de posar en marxa ja les comissions mixtes per desenvolupar el Règim Especial per a les Illes Balears (REB) i, a la vegada, començar a treballar sobre els principis que han de regir en sistema de finançament de les comunitats autònomes.

Els nacionalistes recorden que a la nostra comunitat, el dèficit econòmic en aspectes tan importants per la ciutadania com són Educació i Salut, fa imprescindible que l’Estat es plantegí un nou sistema de finançament.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: