"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/06/2010

El Parlament condemna, a instància del BLOC, l'atac de l'exèrcit israelià contra la flota d'ajuda a Gaza

La coalició promou una declaració institucional adoptada per unanimitat per rebutjar l'assassinat dels activistes que portaven ajuda humanitària als palestins 

El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha promogut aquesta setmana una declaració institucional del Parlament per condemnar l'atac de l'exèrcit israelià contra la flota humanitària d'ajuda a Gaza. La declaració , que reproduïm a continuació, va ser adoptada per unanimitat, i va ser llegida dimarts pel diputat del PSM-Verds, Eduard Riudavets, secretari primer de la Mesa del Parlament.

 

"Declaració institucional sobre l’atac israelià contra una flota d’ajuda a Gaza

 

En la matinada d’ahir, dilluns 31 de maig, va tenir lloc un brutal atac de l’exèrcit israelià contra un comboi de sis vaixells que portaven ajuda humanitària a Gaza. La flota havia sortit una setmana abans des de Xipre, i tenia l’objectiu de trencar el bloqueig de la franja de Gaza i portar-hi ajuda humanitària de primera necessitat, com roba, medecines i menjar. Com a resultat de l’atac, han mort més de deu persones, totes membres de la flota d’ajuda, i s’han produït més de trenta ferits.

 

Aquest atac contra persones que pretenien fer arribar material de primera necessitat als palestins, i reptar de manera pacífica la política israeliana, constitueix una brutal agressió als drets humans. Com a agressió militar contra civils desarmats en aigües internacionals, és una flagrant violació del dret humanitari internacional i de les normatives aplicables a alta mar.

 

El Parlament de les Illes Balears condemna de la manera més enèrgica aquest atac portat a terme per l’exèrcit israelià contra els vaixells de la flota d’ajuda humanitària a Gaza.

 

Parlament de les Illes Balears, 1 de juny de 2010"


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: