"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/06/2010

La regidoria de Nanda Ramon inaugura la quarta biblioteca de Palma

Amb la posada en marxa del Casal de Barri i la biblioteca Joan Alcover, la regidoria referma el seu compromís en ampliar els serveis per als barris de Ciutat, facilitant l’accés a la cultura per a tothom 

La regidora de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política Lingüística, Nanda Ramon ha participat aquesta setmana en l’acte d’obertura al públic de la biblioteca Joan Alcover, la que suposa el tercer centre cultural d’aquestes característiques que posa en marxa la regidoria.

 

S’ha fet un esforç important per dotar el barri de Ses Veles d‘equipaments i serveis per a tots els ciutadans de la zona, seguint amb el compliment d’una de les principals prioritats de l’àrea del consistori d’apropar i facilitar l’accés a la cultura per a tothom. Amb aquest, la xarxa pública de Palma ja compta amb 31 centres culturals i 24 biblioteques. Les tres darreres en posar-se en marxa han estat la biblioteca de Son Gotleu, la de Josep Maria Llopart, del Camp Redó i la d'Establiments.

 

El casal de barri oferirà serveis d’intervenció directa com per exemple tallers de medi ambient o salut, formació per a persones majors, noves tecnologies, conferències, exposicions, etcètera. Però també es fomentarà l’ús del casal per a l’integració dels habitants del barri, creant vincles social i potenciant la comunicació entre entitats.

 

D’altra banda, cal destacar que la biblioteca suposa un salt qualitatiu per al barri ja que fins ara només es comptava amb el servei de la biblioteca del Polígon de Llevant. Des d’ara, es dóna servei de 8.30 del matí fins a les 20.30 hores els dies laborables, i el matí dels dissabtes de 9 hores a 13 hores. Una biblioteca que compta amb un fons especialitzat en excursionisme i natura, a més del fons bibliogràfic habitual de les biblioteques municipals.

 

Amb una superfícies de gairebé 6 mil metres quadrats (que inclou aparcaments i pista multiesportiva) i una inversió de 4,5 milions d’euros, el Casal de Barri i biblioteca estarà gestionat per l’associació de veïns de Ses Veles que treballaran amb xarxa amb dues entitats més, Entrefoc i Anem. D’aquesta manera, les àrees de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura impulsen una política de cessió de la gestió, de forma que els serveis per a tots els ciutadans estaran gestionats segons les seves inquietuds i necessitats.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: