"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/06/2010

El BLOC defensa la normalització de l'ús del català en l'àmbit esportiu, sanitari privat i l'empresarial

El grup parlamentari nacionalista aprova tres Proposicions No de Llei per avançar en el coneixement i l'ús de la nostra llengua en tots els àmbits de la societat 

El BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha aconseguit aquest passat dijous 3 de juny l’aprovació, dins la Comissió d'Educació i Cultura del Parlament, de tres Proposicions No de Llei que permetran seguir aplicant i desenvolupant l'Estatut d'Autonomia així com la Llei de Normalització Lingüística.

 

Unes propostes que mantenen com a únic objectiu fomentar la difusió i el coneixement del català en tots els àmbits de la nostra societat, i que es duran endavant gràcies al suport de tots els grups parlamentaris, excepte del grup del PP.

 

En l'àmbit esportiu, es preveu que es fomenti l'ús de la llengua a través d'acords, o fins i tot convenis, amb les federacions esportives de les illes.

 

La coalició nacionalista vol donar un impuls, també, a les entitats sanitàries privades perquè potenciïn el coneixement, però sobretot l'ús de la nostra llengua a través de retolacions, les edicions d'impresos o les seves publicacions.

 

En el mateix sentit, el BLOC considera imprescindible que en l'àmbit empresarial es signin acords d'aquest tipus. Per això, insta a les organitzacions empresarials, o fins i tot empreses concretes, a introduir i difondre el català en les publicacions que elaboren periòdicament.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: