"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/06/2010

Acord històric per a Mallorca: el Consell protegeix es Guix i elimina els ‘pilotassos’ urbanístics de les ARTs

Joana Lluïsa Mascaró (PSM-BLOC): “amb l’acord d’avui apostam per un desenvolupament territorial sostenible i per un urbanisme transparent, i enviam un missatge clar a la ciutadania: s’han d’haver acabat els canvis de cromos urbanístics” 

Aquesta setmana s'ha produït un acord històric per a Mallorca i per a tots aquells que defensen el seu territori. El Consell ha acordat, en el ple de dijous, l’aprovació definitiva de la modificació del Pla Territorial de Mallorca per protegir la zona d’es Guix (en l’entorn del santuari de Lluc, al municipi d’Escorca), i l’aprovació inicial d’una segona modificació del PTM per eliminar les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial (ARTs), unes polèmiques figures que no representaven reconversions reals, sinó simples excuses per urbanitzar o vertaders ‘pilotassos’ urbanístics que, en alguns casos, estaven sent investigats per la fiscalia anticorrupció.

 

L’aprovació d’aquests dos punts, que havien estat proposats per l’equip de govern del Consell, en minoria (PSOE-BLOC) ha estat possible gràcies al suport d’UM en el cas de la protecció d’es Guix (punt al qual el PP s’ha oposat) i del PP en el cas de l’eliminació de les ARTs (punt al qual UM s’ha oposat). Aquests resultats suposen una important victòria política del Pacte progressista, i especialment dels partits que integren el BLOC per Mallorca, que durant tota la legislatura han apostat fermament per un model territorial sostenible front a les actituds desenvolupistes del PP i d’UM, a diferència del PSOE, que en qualque moment ha pactat amb la dreta alguna contrapartida urbanística (pactes que no han arribat a quallar gràcies a la fermesa del PSM-EN i del BLOC, que s’han negat en tot moment a acceptar ‘canvis de cromos’ urbanístics).

 

La vicesecretària general del PSM-Entesa Nacionalista i portaveu del BLOC per Mallorca en el Consell, Joana Lluïsa Mascaró, ha defensat avui la posició de la coalició favorable a la protecció d’es Guix i a la supressió de les ARTs. Mascaró ha afirmat: “amb l’acord d’avui apostam per un desenvolupament territorial sostenible i per un urbanisme transparent, i enviam un missatge clar a la ciutadania: s’han d’haver acabat els canvis de cromos urbanístics”.

 

 

 

A més, el Consell també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat de tots els grups polítics, la declaració com a Bé d’Interès Cultural la zona arqueològica de Son Real, situada al terme municipal de Santa Margalida.

 

L’acord permet protegir allò que, des d’una perspectiva acadèmica tradicional, constitueixen elements patrimonials i elements arqueològics, però també contribueix a protegir i preservar el paisatge (entès com a construcció humana) mitjançant el control de les activitats que s’hi puguin dur a terme en un futur. Al vídeo hi trobareu la intervenció de Joan Font, conseller de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística (PSM-EN).

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: