"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 31/05/2010

Sampol: “la monarquia ha de tenir els mateixos drets i deures que la resta de ciutadans”

El senador del PSM-EN promou la modificació del Codi Penal i la supressió dels articles que criminalitzen calúmnies i injúries al rei i la corona 

La Comissió de Justícia del Senat debatrà demà el paquet de 10 esmenes que ha presentat el senador Pere Sampol per modificar el Codi Penal actual. Les principals centren l’atenció en descriminalitzar la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica.

 

Proposa la supressió dels articles 490.3 i 491 que recullen els delictes a l’honor, d’injúries i calúmnies. Sampol promou amb aquestes esmenes que la monarquia parlamentaria deixi d’estar “sobreprotegida injustificadament”. Per això, afegeix dos apartats en els articles corresponents que justifiquen que “tota expressió que constitueixi la manifestació d’una opinió crítica o discrepant per motius ideològics hauria de quedar al marge de la intervenció penal”.

 

“Ni la monarquia com a institució ni el rei són immunes a la crítica política”, així ho recull en al seva esmena el senador.  

 

També demà, es debatrà una esmena que fa referència a l’article 543 sobre els delictes d’ultratge a l’Estat espanyol o les CCAA. En aquest aspecte, Sampol recorda la “dubtosa constitucionalitat” de conciliar aquests delictes d’injúria a l’estat, o els seus símbols, amb el dret a la llibertat d’expressió i ideologia.  

 

Per això, el sanador planteja despenalitzar les legítimes manifestacions, com la crema de banderes, de la particular posició ideològica, basant-se sempre en el valor superior del pluralisme polític.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: