"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/05/2010

El PSM-EN presenta en el Senat una proposició de llei per recuperar l’impost sobre el patrimoni i evitar la congelació de les pensions

El senador nacionalista Pere Sampol registra també una moció per instar el Govern de l’Estat a elaborar un pla per lluitar contra el frau fiscal, i estima que es podrien ingressar 38.500 milions d’euros que s’estafen anualmentEl senador autonòmic del PSM-Entesa Nacionalista, Pere Sampol, i el secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, han presentat dues iniciatives que suposen “alternatives progressistes” al paquet de mesures aprovades pel Govern de l’Estat per fer front al dèficit públic. Aquestes propostes, que seran debatudes en el Senat, van encaminades a recuperar l'impost de patrimoni i a instar l'Executiu Zapatero a elaborar un pla de lluita contra el frau i una reforma fiscal, amb l'objectiu d'incrementar els ingressos de l'Administració i evitar les retallades socials.

 

Els dirigents del PSM-EN han criticat les mesures del Govern socialista, argumentant que "des de l'esquerra hi ha solucions a la crisi que no passen per carregar-se l'estat del benestar amb un decret". El senador nacionalista ha afirmat que "mai en nom de l'esquerra s'havia fet tant de mal a l'esquerra".

 

En primer lloc, Sampol ha registrat una proposició de llei per recuperar l'impost sobre el patrimoni, que havia estat eliminat l'any 2008 pel Govern espanyol. La recaptació aconseguida per aquest impost en el darrer any en què va estar en vigor va arribar als 1.240 milions d'euros. Precisament, la congelació de les pensions aprovada per l'Executiu del PSOE suposarà un estalvi de 1.200 milions. Des del PSM-EN consideren que la recuperació de l'impost de patrimoni podria evitar la congelació de les pensions.

 

D'altra banda, el senador nacionalista ha registrat una moció per instar el Govern Zapatero a posar en pràctica un pla de lluita contra el frau fiscal. Sampol ha remarcat que "l'Estat espanyol és el membre de la UE que recapta menys ingressos per l'IVA en funció del PIB, la qual cosa vol dir que és l'Estat de la UE on hi ha més frau fiscal". Segons el sindicat de tècnics de l'Agència Tributària, l'Administració podria ingressar 38.500 milions d'euros addicionals que anualment són evadits.

 

La moció també proposa una reforma fiscal per eliminar els guanys patrimonials especulatius, limitar la participació de les SICAVs, revisar la tributació de pimes i autònoms o la creació de taxes mediambientals, entre d'altres mesures.

 

Biel Barceló, al seu torn, ha avançat que el BLOC presentarà al Parlament mesures similars, amb l'objectiu que la cambra balear es pronunciï a favor de mesures alternatives al decret llei del Govern Zapatero.


Documents

Proposició de llei del PSM-EN en el Senat per a la recuperació de l'impost sobre el patrimoni (50 KB)
Moció del PSM-EN en el Senat per a la lluita contra el frau i la reforma fiscal (62 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: