"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/04/2004

El PSM es congratula perquè el Constitucional hagi rebutjat el recurs del PP contra el Pla Ibarretxe

El PSM es congratula perquè el Tribunal Constitucional no hagi admès a tràmit la impugnació presentada per l’anterior Govern de l’Estat contra la Proposta d’Estatut Polític de la Comunitat Autònoma Basca (Pla Ibarretxe). L’Alt Tribunal ha acceptat l’argument de la defensa de què la impugnació era extemporània, ja que ha manifestat que no és pot recórrer un text que encara no té la categoria de legal.

El PSM recorda que, en la seva obsessiva pretensió d’avortar de qualsevol manera el debat del projecte de l’executiu basc, Aznar va recórrer davant el Tribunal Constitucional els acords del Govern i de la Mesa del Parlament Basc que obrien el camí per a la seva discussió i desenvolupament a la Cambra Legislativa Basca. En aquest sentit, els nacionalistes consideren un fet antidemocràtic el voler coartar la llibertat de presentar iniciatives per part dels grups parlamentaris i plantejar el debat polític i que, en qualsevol cas, mentre no es concretin legislativament, no es pot determinar si vulneren o no la Constitució.

El PSM posa de manifest que el Tribunal Constitucional ha retardat durant quatre mesos i mig la seva resolució i que l’acceptació del recurs hauria significat la suspensió automàtica dels tràmits parlamentaris per un període de cinc mesos prorrogables. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que el recurs de l’anterior govern era degut a una tàctica dilatòria que acreixia les sospites de connivència i submissió del poder judicial a l’executiu d’Aznar.






      

 

 












PSM Entesa Nacionalista - Reservats tots els drets.                  Desenvolupat per: