"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 21/04/2004

El PSM es congratula perqu猫 el Constitucional hagi rebutjat el recurs del PP contra el Pla Ibarretxe

El PSM es congratula perqu猫 el Tribunal Constitucional no hagi adm猫s a tr脿mit la impugnaci贸 presentada per l鈥檃nterior Govern de l鈥橢stat contra la Proposta d鈥橢statut Pol铆tic de la Comunitat Aut貌noma Basca (Pla Ibarretxe). L鈥橝lt Tribunal ha acceptat l鈥檃rgument de la defensa de qu猫 la impugnaci贸 era extempor脿nia, ja que ha manifestat que no 茅s pot rec贸rrer un text que encara no t茅 la categoria de legal.

El PSM recorda que, en la seva obsessiva pretensi贸 d鈥檃vortar de qualsevol manera el debat del projecte de l鈥檈xecutiu basc, Aznar va rec贸rrer davant el Tribunal Constitucional els acords del Govern i de la Mesa del Parlament Basc que obrien el cam铆 per a la seva discussi贸 i desenvolupament a la Cambra Legislativa Basca. En aquest sentit, els nacionalistes consideren un fet antidemocr脿tic el voler coartar la llibertat de presentar iniciatives per part dels grups parlamentaris i plantejar el debat pol铆tic i que, en qualsevol cas, mentre no es concretin legislativament, no es pot determinar si vulneren o no la Constituci贸.

El PSM posa de manifest que el Tribunal Constitucional ha retardat durant quatre mesos i mig la seva resoluci贸 i que l鈥檃cceptaci贸 del recurs hauria significat la suspensi贸 autom脿tica dels tr脿mits parlamentaris per un per铆ode de cinc mesos prorrogables. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que el recurs de l鈥檃nterior govern era degut a una t脿ctica dilat貌ria que acreixia les sospites de conniv猫ncia i submissi贸 del poder judicial a l鈥檈xecutiu d鈥橝znar.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: